150 jaar Konica Minolta – en dat is nog maar het begin


Hoeveel bedrijven kent u die al 150 jaar bestaan? Niet veel, toch? Wij, de werknemers van Konica Minolta, vieren deze mijlpaal en we zijn zeer trots. Wij werken voor een bedrijf dat er sinds 1873 naar streeft nieuwe technologieën en innovatieve oplossingen te ontwikkelen en deze succesvol en duurzaam voor haar klanten te implementeren.

1873 – drie jaar voor Alexander Graham Bell zijn octrooi aanvroeg voor de telefoon en zes jaar voor Thomas Alva Edison de elektrische lamp uitvond. Ons verhaal begon toen Rokusaburo Sugiura een kleine speciaalzaak voor fotografische en lithografische producten opende in Tokio. Nu, 150 jaar later, werken meer dan 40.000 mensen over de hele wereld met passie om van Konica Minolta de marktleider te maken onder providers van technologie en managed services – door de beste portfolio en services te leveren om u te helpen succesvol te zijn.

Ons bedrijf is in de loop van vele generaties en in turbulente tijden voortdurend blijven veranderden, terwijl de wereld rondom Konica Minolta ook enorme veranderingen heeft ondergaan. Samen willen we de drijfveer blijven voor succesvolle veranderingen en u begeleiden op weg naar een digitale toekomst. In 2023hebben we opnieuw ons doel gesteld om nieuwe paden te banen en nieuwe en duurzame waarden te genereren.

Voor u, voor ons – en ook voor Rokusaburo Sugiura.

 

 
 
 

Milestones

1873

Rokusaburo Sugiura richt de Konica Corporation op

1903

De "Cherry Hand Camera", het eerste cameramerk van Japan, wordt gemaakt

1928

Tashima richt Nichi-Doku Shashinki Shoten op (later bekend als Minolta Co.)
 

1960

Het eerste kopieerapparaat van het bedrijf, de "Minolta Copymaster", wordt voltooid

1962

De eerste foto's van de aarde worden uit de ruimte genomen met behulp van een Minolta Hi-Matic (tijdens John Glenns ruimtevlucht in de "Friendship 7" capsule)

1992

Eerste bedrijf ter wereld dat het Blue Angel-keurmerk ontvangt op het gebied van kopiëren


 

2002

Ontwikkeling van Simitri – 's werelds eerste polymeertoner met biomassa, die de CO2- en NOx-emissies met wel 40% verlaagt en bovendien een kosteneffectieve productie garandeert.

2003

Konica en Minolta fuseren en vormen samen Konica Minolta

2004

Het bedrijf betreedt het segment voor productieprinten met de Konica Minolta bizhub Pro 1050


 

2007

Het bedrijf beëindigt de aanwezigheid op de fotografie- en cameramarkt

2014

Opening van het eerste Business Innovation Center (BIC) in Londen

2016

Introductie van het B2+ UV inkjet printsysteem AccurioJet KM-1

2020

IDC noemt Konica Minolta een wereldwijde leider op het gebied van printtransformatie

2022

Voor de tweede keer op rij wordt Konica Minolta uitgeroepen tot de beste provider van managed services en toonaangevend systeemhuis in Duitsland
 

Feiten, cijfers en data

Wat is het marktaandeel van Konica Minolta? Welke milieumaatregelen streeft het bedrijf na? Lees meer in onze feiten en cijfers.

Bekijk de infographic
 

 

RETHINK WORK: DE update voor UW bedrijf

Nieuws en trends met betrekking tot digitalisering, IT en het digitale kantoor

Bekijk onze blogs