Cloud print management: efficiënter en veiliger printen, van overal

| 8 mei 2024

Sinds de covid-pandemie kunnen we telewerk niet meer wegdenken, waardoor het belang van digitalisering nog nooit zo duidelijk was. Ook uw printstrategie moet mee-evolueren. Cloud print management is een cruciaal onderdeel voor iedere moderne, hybride en digitale strategie.Zeventien procent van alle Belgen werkt vandaag minstens één dag per week van thuis. Wie z’n job achter een computer kan uitvoeren, vindt het intussen niet meer als normaal dat hij of zij daarvoor niet dagelijks naar kantoor moet komen. Dat is goed nieuws voor de files, maar brengt heel wat uitdagingen met zich mee voor de kmo, niet in het minst op vlak van cyberveiligheid.

Kmo’s moeten transformeren, onder andere om aan de vraag aan telewerk tegemoet te komen. Werknemers zien thuiswerk sinds covid als een verworven recht, en wie z’n medewerkers onnodig in de file duwt, loopt het risico ze naar de concurrentie te sturen. Het hybride werkmodel vereist een nieuwe, flexibele en vooral veilige IT-architectuur.

Dat brengt uitdagingen met zich mee:

  • Nieuwe oplossingen vragen om een nieuwe manier van werken, maar ondanks de populariteit van telewerk zijn ongevraagde veranderingen nooit populair.
  • Digitale transformatie op maat van een hybride werkcultuur kost tijd en geld, maar organisaties onderschatten vaak hoeveel precies.
  • Een ommuurd kantoor beveiligen is eenvoudiger dan een digitale architectuur veiligstellen die zich uitstrekt van de werkplek tot bij de werknemers. De impact van ontoereikende beveiliging kan helaas nefast zijn, waardoor een juiste strategie essentieel is.
  • Werken vanop afstand vraagt om toegang vanop afstand: de juiste tools moeten zonder wrijving beschikbaar zijn voor wie ze nodig heeft.


Print management via de cloud is een essentieel onderdeel van het antwoord op bovenstaande uitdagingen. Cloud print management zorgt er immers voor dat printen eenvoudig blijft voor telewerkers, waar ze zich ook bevinden, terwijl uw organisatie centraal beheer en overzicht behoudt. De cloud is de hoeksteen van deze strategie.
 

Cloud Print Management als oplossing

 

Print management via de cloud, als onderdeel van een digitale strategie, brengt vier concrete voordelen met zich mee:

  • Efficiëntie: Uw bedrijf kan kostelijke lokale IT-infrastructuur elimineren, waardoor u de kost van printen sneller onder controle krijgt.
  • Flexibiliteit: een print-oplossing in de cloud kan mee schalen met de noden van uw bedrijf. Groeit de onderneming, dan is er niet plots extra hardware nodig, en wanneer inkrimpen aan de orde is, gaan er geen overbodige investeringen verloren.
  • Veiligheid: Cloudprintbeheer werkt in een zero-trust omgeving, wat betekent dat documenten veilig verstuurd worden en gebruikers zich moeten identificeren.  Bovendien gebeurt het beheer centraal. Zo verkleint het aanvalsoppervlak dat criminelen kunnen uitbuiten, en is het eenvoudiger om uw organisatie in lijn te brengen met regelgeving.
  • Gebruiksvriendelijkheid: werknemers ervaren printen via de cloud als een naadloze ervaring die vertrouwd aanvoelt, maar extra mogelijkheden met zich meebrengt. Zo kunnen ze thuis printen, maar een document ook van thuis uit op kantoor afdrukken. 

Voor de beheerders is cloud print management een droom. Heel het printbeheer gebeurt centraal via de cloud, inclusief het beheer van drivers, digitaal onderhoud en monitoring van toestellen. Bovendien kan de IT-beheerder op één plek het gebruik van toestellen analyseren. Dat is dan weer relevant om te ontdekken waar bijvoorbeeld meer toestellen nodig zijn, of waar net niet. Bijkomende bonus: zelfs de beheerder kan dankzij het cloudportaal van thuis uit werken.
 

Klaar voor de cloud?

 

Tijd om uw printbeheer naar de cloud te verhuizen? Konica Minolta is uw gids in dit transformatietraject. We bieden een uitgebreide suite van oplossingen waarmee uw bedrijf slimmer, efficiënter en duurzamer wordt. Onze managed print services (MPS) helpen u om kosten te drukken en kapitaal vrij te maken, terwijl de printinfrastructuur veiliger dan ooit in de cloud beheerd wordt. Bovendien faciliteert de strategie printfunctionaliteit via de cloud, met ingebouwde en gedetailleerde controle over documenten.

Zo zorgt Konica Minolta voor een naadloze transitie van traditionele on-premises systemen naar slimmer, cloudgebaseerd printbeheer dat zowel de efficiëntie als de duurzaamheid van uw onderneming omhoog krikt.

Klaar voor een transformatie met cloud print management? Contacteer Konica Minolta en start uw traject richting een (kosten)efficiëntie, veilige en toekomstbestendige printinfrastructuur.

 

 

Blogs

Blogs

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...