Konica Minolta maakt al 19 jaar op rij deel uit van de FTSE4Good Index Series en is al zes jaar op rij door het GPIF opgenomen in alle ESG-indexen

| 1 augustus 2022

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) maakt al 19 jaar op rij deel uit van de FTSE4Good Index Series, een van de bekendste indexen voor duurzame investering ter wereld. Konica Minolta is opgenomen in alle vijf de RI-indexen (Responsible Investment) van het Japanse GPIF (Government Pension Investment Fund)*. Deze vijf indexen zijn de FTSE Blossom Japan Index, de FTSE Blossom Japan Sector Relative Index, de MSCI Japan ESG Select Leaders Index, de MSCI Japan Empowering Women Index en de S&P/JPX Carbon Efficient Index. Dit is het zesde opeenvolgende jaar dat Konica Minolta in al deze ESG-indexen voorkomt sinds de invoering ervan door het GPIF.


FTSE4Good Index
De FTSE4Good Index Series, die werd geïntroduceerd door FTSE Russell, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde mondiale indexaanbieder en vermeldt bedrijven over de hele wereld die grote inspanningen op het gebied van milieu, sociale en bestuurskundige praktijken (ESG) demonstreren, en biedt beleggers en RI-fondsen een middel om bedrijven te selecteren met goede vooruitzichten op het gebied van duurzaamheid voor investeringen.
 
FTSE Blossom Japan Index
De FTSE Blossom Japan Index is opgericht om Japanse bedrijven met uitstekende prestaties in ESG op te nemen, en werd geselecteerd door GPIF, 's werelds grootste publieke pensioenfonds, als een van de ESG-indexen voor zijn passieve investeringsstrategie.
 
FTSE Blossom Japan Sector Relative Index
De FTSE Blossom Japan Sector Relative Index is een uitgebreide ESG-index waarin Japanse bedrijven zijn opgenomen die zijn geselecteerd op basis van beoordelingen van de omvang van de milieu-impact van bedrijven en hun beheersing van de risico's van klimaatverandering, evenals de ESG-beoordelingen van FTSE Russell. Deze index werd in maart 2022 door het GPIF ingevoerd als ESG-index.
 
MSCI Japan ESG Select Leaders Index en MSCI Japan Empowering Women Index
De MSCI Japan ESG Select Leaders Index en de MSCI Japan Empowering Women Index zijn ESG-indexen die in 2017 werden geïntroduceerd door MSCI Inc., een in de VS gevestigde mondiale ESG-onderzoeks- en indexaanbieder. Deze indexen werden ook overgenomen door het GPIF.
 
S&P/JPX Carbon Efficient Index
De S&P/JPX Carbon Efficient Index werd gezamenlijk gelanceerd door S&P Dow Jones Indices, een van 's werelds grootste indexaanbieders, en Japan Exchange Group, Inc. Met TOPIX als benchmark, is het ontworpen om de blootstelling aan grootverbruikers van koolstof te verminderen, terwijl het risico-/rendementprofiel gelijk blijft aan dat van hun benchmarks. Ook deze index werd door GPIF geselecteerd als een milieu-index.
 
Konica Minolta's inzet voor duurzaamheid
In zijn visie op management op de lange termijn voor 2030, 'Imaging to the People', verklaart Konica Minolta vastbesloten te zijn om mee te werken aan het realiseren van een duurzame samenleving en blijft het bedrijf zich inzetten voor het ontwikkelen van innovaties die zowel de creatie van nieuwe waarde voor het wereldwijde milieu als de menselijke samenleving kunnen bevorderen, terwijl het zich bovendien blijft richten op het stimuleren van de eigen bedrijfsgroei. In het kielzog van de wereldwijde Covid-19-pandemie heeft het bedrijf overwogen hoe het zou kunnen bijdragen aan de strijd tegen de pandemie, en heeft het ondersteuning en diverse oplossingen geboden, waarbij de sterke punten die het ontwikkelde in de gezondheidszorg en een breed scala aan andere gebieden werden benut. Om ook Oekraïense vluchtelingen in Japan te ondersteunen, heeft Konica Minolta Oekraïens toegevoegd aan de talen die worden ondersteund door zijn meertalige vertaalsysteem voor publieke agentschappen en lokale overheden, als onderdeel van zijn inzet voor het oplossen van sociale kwesties door middel van zakelijke activiteiten.
 
Ondertussen is het Environmental Digital Platform, dat door 16 Japanse bedrijven, waaronder Konica Minolta, werd gelanceerd, na de oprichting in slechts twee jaar tijd uitgegroeid tot 68 bedrijven. In workshops op dit platform brengen de deelnemende bedrijven hun technologieën en expertise op het gebied van milieustrategie, hernieuwbare energie, energiebesparing en effectief gebruik van hulpbronnen om oplossingen te creëren in, waardoor de inspanningen om het milieubeheer te bevorderen worden versneld.
 
Door deze inspanningen streeft Konica Minolta ernaar bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's), terwijl de ontwikkeling van het bedrijfsleven en de menselijke samenleving wordt vergemakkelijkt.
 
Referentie: Evaluatie door externe partijen
Konica Minolta is momenteel opgenomen in de wereldwijde ESG-indexen en staat hoog in de ESG-ratings, zoals hieronder weergegeven.
 
FTSE4Good Index Series (VK) Opgenomen in de index sinds 2003
FTSE Blossom Japan Index (VK) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2022
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
Dow Jones Sustainability Index (VS) Asia Pacific Index (DJSI Azië-Pacific): Opgenomen in de index sinds 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (VS, Japan) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2018
S&P GLOBAL (VS) Opgenomen in de SAM Sustainability Award sinds 2013
(Vier keer als Goud en vijf keer als Zilver)
Corporate Knights (Canada) Gerangschikt in de top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld (2011, 2019, 2020, 2021 en 2022)
ISS-oekom (Duitsland) De hoogste Prime Status sinds 2011
CDP (VK) Opgenomen in de Climate A-lijst (2013, 2014, 2016, 2017, 2020 en 2021)

* Het Government Pension Investment Fund (GPIF) is een onafhankelijk bestuursorgaan dat verantwoordelijk is voor het beheer en de administratie van de pensioen- en nationale pensioenreservefondsen van de werknemers en staat onder controle van het Japanse ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn.

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta is voor het derde achtereenvolgende jaar door Clarivate opgenomen in de Top 100 Global Innovators 2024

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigde aan dat Clarivate PLC, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd globaal bedrijf voor informatievoorziening (Clarivate), Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2024...