Konica Minolta benoemd tot Major Player in IDC MarketScape

| 23 mei 2023

Konica Minolta kondigde vandaag aan dat het tot Major Player is benoemd in de IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2022-2023 Vendor Assessment (doc #US48851622, januari 2023). In het rapport wordt de bedrijfsfilosofie van Konica Minolta Intelligent Connected Workplace als een belangrijke kracht in het aanbod van het bedrijf genoemd. In het onderzoek werd de markt voor beveiligingsoplossingen en -diensten onderzocht via het IDC MarketScape-model, dat factoren overweegt in zowel kwantitatieve als kwalitatieve aspecten die leveranciers in staat stellen succes te boeken op deze belangrijke mondiale markt.


De Intelligent Connected Workplace is een klantgericht gedistribueerd werkmodel dat zowel on-site als mobiel werk mogelijk maakt met 24/7 toegang tot gegevens, waar en wanneer dan ook, om klanten te helpen tijdens hun digitale transformatietraject. Als onderdeel van de Intelligent Connected Workplace heeft het bedrijf zijn print- en IT-serviceactiviteiten gecombineerd en ziet het printproducten als andere Internet of Things-apparaten (IoT) die deel uitmaken van het IT-raamwerk. In het MarketScape-rapport staat dat "[Konica Minolta] een holistisch beeld van de beveiliging heeft en dat printwerk deel uitmaakt van een totaalbeeld van IT-beveiliging."
 

quotation marks

We geloven dat beveiliging op de hedendaagse werkplek nog nooit zo belangrijk is geweest. Organisaties in elke sector zijn nog steeds aan het bepalen wat de beste manieren zijn om te werken na alle ontwrichting en veranderingen die nodig waren vanwege de pandemie. Op basis van het toenemende aantal beveiligingsschendingen richten we ons op het leveren van de beste producten en services met essentiële beveiligingsfuncties om de bedrijven van onze klanten te helpen beschermen.

Olaf Lorenz

Head of International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe

Veel van deze beveiligingsfuncties worden geleverd als geïntegreerde technologie op apparaatniveau die wordt aangeboden als standalone-producten, als onderdeel van Managed Print and Document Services (MPDS). De IDC MarketScape stelt dat "de wortels van Konica Minolta op het gebied van print- en documentbeveiliging bijna 20 jaar terug gaan, toen het bedrijf als fabrikant van printapparaten besloot dat het essentiële beveiligingsfuncties zou bieden, zoals codering van harde schijven en het overschrijven van harde schijven om te voldoen aan de militaire defensiestandaarden." In overeenstemming met de vooruitgang op het gebied van opslagtechnologie heeft Konica Minolta zijn productlijn gemigreerd naar SSD-opslag (Solid State Drive), die verbeterde beveiliging biedt, zoals 'Always On'-zelfcodering.
 
In het IDC MarketScape-rapport wordt ook opgemerkt dat de focus van het bedrijf op beveiliging bestaat uit cloudprinten en cloudbeheer met cloud-oplossingen en -platforms, evenals de mogelijkheid om de services te hosten. In april 2022 debuteerde Konica Minolta Shield Guard, een nieuwe cloudservice voor bewaking en beheer van bizhub MFP's op afstand. Shield Guard is een gecentraliseerd, op de cloud gebaseerd platform dat automatische meldingen en oplossingen biedt, zodat bedrijven de beveiligingsstatus van hun apparaten vanaf elke locatie kunnen controleren. Het biedt een grafisch dashboard voor het in één oogopslag bewaken van de status, dat alle relevante KPI's omvat en eenvoudig apparaat- en beleidsbeheer voor netwerkbeheerders mogelijk maakt.
 
"Het beheren van de beveiligingsinstellingen van meerdere MFP's kan moeilijk zijn," aldus Olaf Lorenz. "Netwerkbeheerders worstelen vaak met het instellen en onthouden van sterke wachtwoorden. Shield Guard maakt het samen met bizhub SECURE en bizhub SECURE Platinum of bizhub SECURE Ultimate veel eenvoudiger om beveiligingsbeleid te beheren, apparaten te groeperen of beleid in te stellen voor afzonderlijke apparaten en rapporten te maken die intern kunnen worden geëxporteerd en gedistribueerd. Bovendien stellen waarschuwingen de beheerders op de hoogte van risicovolle apparaten, onbeveiligde MFP-instellingen en apparaat- en beleidsbeoordelingen wanneer deze plaatsvinden – rechtstreeks vanaf het dashboard via pop-ups met beveiligingswaarschuwingen en automatische e-mails wanneer een apparaat niet meer compliant is."

Voor Shield Guard of andere van zijn producten begint Konica Minolta met een consultancyproces dat ook "een 360-graden-visie op ontdekking" vanuit een veiligheidsperspectief omvat. De gerelateerde serviceportfolio van het bedrijf biedt beheerde printservices, beheerde IT-services, cloudservices, informatiebeheerservices, workflow- en automatiseringsservices en beveiligingsservices. Konica Minolta kan zijn klanten, samen met zijn printapparaten, waaronder de bekroonde bizhub multifunctionele printers (MFP's), begin-tot-eind-oplossingen bieden die ook essentiële beveiliging leveren.

De IDC MarketScape merkt op dat bedrijven Konica Minolta moeten overwegen, omdat "de visie van Konica Minolta op de Intelligent Connected Workplace een solide basis biedt voor organisaties die beveiliging willen implementeren als onderdeel van een gemoderniseerde benadering van de print- en documentinfrastructuur."
 
Bovendien wordt in het rapport opgemerkt dat "Konica Minolta ook op de shortlist van leveranciers moet staan voor bedrijven die geglobaliseerde diensten willen implementeren met consistentie op meerdere geografische locaties."
 

Download hier de IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2022-2023 Vendor Assessment 

 
Over IDC MarketScape
Het IDC MarketScape vendor assessment model is ontworpen om een overzicht te geven van het concurrentievermogen van ICT-leveranciers (informatie- en communicatietechnologie) in een bepaalde markt. De onderzoeksmethode maakt gebruik van een rigoureuze scoremethodologie op basis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve criteria, die resulteert in één grafische illustratie van de positie van elke leverancier binnen een bepaalde markt. IDC MarketScape biedt een duidelijk kader waarin het product- en serviceaanbod, de mogelijkheden en strategieën, en de huidige en toekomstige succesfactoren van IT- en telecommunicatieleveranciers op zinvolle wijze kunnen worden vergeleken. Het kader biedt technologiekopers ook een 360-graden-beoordeling van de sterke en zwakke punten van huidige en potentiële leveranciers.
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Hoe duurzaam zijn datacenters en clouddiensten?

Steeds meer bedrijven verhuizen hun IT-infrastructuur naar de cloud. Clouddiensten bieden organisaties immers meer flexibiliteit, wat extra aantrekkelijk is in tijden van onzekerheid. Maar zijn clouddiensten en de bijbehorende datacenters ook...