Dubbele productiviteit en dubbele snelheid - Konica Minolta lanceert de AccurioPress 6272P productieprinter

| 10 oktober 2022

Konica Minolta lanceert de AccurioPress 6272P productieprinter, die klanten helpt opnieuw te kijken naar de mogelijkheden voor zwart-wit printen. Commerciële drukkers, print-for-pay-services en centrale interne printfaciliteiten zijn allemaal belangrijke doelmarkten voor deze volledig geconfigureerde digitale productieprinter. De verkoop begint deze maand.


De dual-enginetechnologie, waarbij meer dan 15.000 beelden per uur kunnen worden geprint in één geïntegreerd productieproces, is de kern van deze onlangs door Konica Minolta gelanceerde machine. De AccurioPress 6272P met tandem-engine is de doorontwikkeling van de beproefde AccurioPress 6136P, waar twee printers via de tandemrelais-eenheid TD-502 met elkaar verbonden zijn om de voordelen te verdubbelen en te ondersteunen in de hedendaagse omgeving voor zwart-wit printen in grote volumes.
 

Deze unieke combinatie biedt dubbele snelheid en dubbele productiviteit, evenals ongestoord printen zonder knelpunten of uitval. Onafhankelijke front-to-back uitlijning en een functie voor aanpassing van de verdraaiing zorgen voor nauwkeurige dubbelzijdige registratie. De optionele Intelligent Quality Care Unit IQ-501 zorgt voor een constante en stabiele kwaliteit zonder complexiteit. Dankzij het standaard papierkoelsysteem kan alle uitvoer na het printen onmiddellijk offline worden verwerkt.


De nieuw ontwikkelde modus Pass through stelt de productie veilig in het zeldzame geval van een machinefout. Een ander voordeel is dat klanten met de TD-502 hun bestaande AccurioPress 6136P kunnen upgraden en de productiviteit kunnen verdubbelen naar die van de AccurioPress 6272P.


Een aantal andere kenmerken van de Konica Minolta AccurioPress 6272P zijn:

  • Vacuümpapierinvoer voor een soepele papierverwerking gedurende het hele productieproces. Voor offset voorbedrukt en gecoat papier, en onder omstandigheden met een hoge luchtvochtigheid, kan een optionele verwarmingseenheid worden toegevoegd als extra verbetering.
  • De Screen-Enhancing Activity Digital (S.E.A.D) voor geavanceerde kleurverwerking.
  • Simitri HD-toner voor de hoogste beeldkwaliteit en haarscherpe reproductie van tekst en lijntekeningen.
  • Papiergewichten van 40 tot 350 gram in formaten tot max. 324 x 483 mm.
  • Een stapeleenheid en een breed scala aan afwerkingsopties met een interface naar derden (bijv. Plockmatic en GBC)
  • Konica Minolta's eigen controllertechnologie, evenals krachtige softwaretools zoals AccurioPro die geavanceerde functionaliteit en volledige connectiviteit bieden, van invoer tot uitvoer.

Mevrouw Wennemann voegt hieraan toe: "Deze lancering is ook weer een voorbeeld van hoe wij de digitale transformatie van de bedrijven van onze klanten per sector en bedrijfstak ondersteunen, door middel van geavanceerde automatisering, minder menselijke

interventie en een hogere productiviteit met tastbare effecten die leiden tot een hogere output van hoge kwaliteit met minder afval."

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...