Konica Minolta lanceert AccurioShine 3600

| 17 mei 2023

Konica Minolta heeft vandaag de introductie van de nieuwste inkjet spot UV-coater aangekondigd, de AccurioShine 3600. Deze maakt gebruik van de innovatieve vernistechnologie van MGI en heeft de betrouwbaarheid van Konica Minolta om te voldoen aan de hoge eisen van hedendaagse printtaken.


De AccurioShine 3600 is een compacte oplossing voor spot UV-vernissen en digitale hotfoiling, van prototyping tot volledige productie, zonder dat er schermen, platen of matrijzen nodig zijn. Digitale spot UV-coating en digitale hotfoiling geven elk project die extra dimensie waarmee prints zich onderscheiden van de rest.

 

Voortbouwend op het succes van de MGI JETvarnish 3D One is dit apparaat onder eigen merknaam toegevoegd aan de groeiende portfolio van Konica Minolta. Konica Minolta werkte samen met MGI om de al bewezen technologie te verbeteren, wat heeft geleid tot verdere verbeteringen op het gebied van stabiliteit, betrouwbaarheid en onderhoudsgemak.

 

De AccurioShine 3600 is volledig digitaal, met toonaangevende registratietechnologie op basis van kunstmatige intelligentie en een milieuvriendelijk LED-uithardingssysteem, en dat alles in een indrukwekkend compact formaat. De coater gebruikt een baanbrekende technologie voor het toevoegen van 2D- en 3D-glanseffecten en tastbare effecten met digitale hotfoiling tegen een aantrekkelijke prijs, zonder de ingewikkelde stappen van conventionele

systemen. Hierdoor kunnen printers een scala aan indrukwekkende afwerkingseffecten aan, terwijl de winstmarges worden verhoogd.

 

Met een maximaal ondersteund papierformaat van B3+ (364 x 750 mm) is het apparaat perfect om veelgebruikte printproducten te verbeteren, zoals naamkaartjes, wenskaarten, fotoboekomslagen en zelfs verpakkingen on demand. Dit creëert een indrukwekkende en unieke printervaring voor onze klanten.

 

De AccurioShine 3600 ondersteunt ook het printen van variabele data (VDP), wat tickets, gepersonaliseerde pakketten en etiketten, uitnodigingen, one-to-one marketing en dergelijke meer impact geeft. Met de barcodescanner wordt het wijzigen van een printtaak net zo eenvoudig als het wijzigen van een barcode. De barcodescanner van de AccurioShine 3600 leest barcodes van een voorgeprint vel en selecteert meteen het bijbehorende TIFF-bestand dat al op het werkstation is opgeslagen. De combinatie van de VDP-barcodescanner en de automatische PDF-bestandsconverter zorgt voor een werkelijk naadloze workflow die bestanden binnen enkele minuten van PDF naar de uitvoerlade brengt.


quotation marks

"De introductie van de AccurioShine 3600 is een bewijs van onze toewijding aan de printbranche en aan hoogwaardige printafwerkingen. "Met de verschuiving naar digitaal printen wordt meer nadruk gelegd op het digitaliseren van pre- en post-printprocessen, naast het on demand printen van kleine oplagen. Door AccurioShine 3600 te combineren met andere digitale kleurenprinters van Konica Minolta, laten onze klanten niet alleen hun bedrijfsactiviteiten op nieuwe manieren groeien, maar bieden ze hun klanten voor hun dagelijkse printtaken ook extra waarde met kosteneffectieve, indrukwekkende, hoogwaardige prints met vernis in kleine oplagen."

Tony Charlet

General Manager, MGI Global Business

Charlet voegt toe: "In de printbranche is het niet genoeg om alleen kwaliteit en snelheid tegen lage prijzen te bieden, maar gaat het ook om de toegevoegde waarde waardoor prints echt opvallen. Hoe meer u zich onderscheidt, hoe sterker de bedrijfsactiviteit kunnen groeien. Dankzij de Konica Minolta AccurioShine 3600 kunnen drukkers nu voldoen aan de hoge eisen van hedendaagse printtaken."

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...