Konica Minolta lanceert de PKG-675i-golfkartonprinter

| 29 juni 2021

Digitale inkjetprinter op waterbasis opent deuren voor kortlopende en gepersonaliseerde golfkarton- en vouwkartonverpakkingen, waardoor snelgroeiende sectoren zoals e-commerce kunnen worden bediend

Konica Minolta heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe digitale inkjetproductieprinter voor golfkartonverpakkingen. Met de PKG-675i kunnen drukkerijen, verpakkingsverwerkers en merkeigenaren profiteren van een gebruiksvriendelijke oplossing voor hun on-demand verpakkingsproductie, die aansluit bij de trend naar meer maatwerk voor golfkartondozen.


De PKG-675i is een hoogwaardig inkjetapparaat waarmee u snel en voordelig kleine oplagen gepersonaliseerde golfkarton- en vouwkarton (vlak of voorgesneden) kunt printen. Voor verpakkingsverwerkers biedt het ook een perfecte oplossing om snel prototypeverpakkingen te maken, waardoor de time-to-market wordt verbeterd en de hoeveelheid afval wordt verminderd. Typische applicaties zijn kleine oplagen voor golfkartonverpakkingen voor persoonlijke verzorging, huishoudartikelen en bewerkt voedsel, waar de doos nodig is om het product te beschermen, te promoten en te leveren.

De huidige verpakkingsmarkt is zwaar getroffen door COVID-19, en veel van de veranderingen zullen waarschijnlijk op de lange termijn blijven. Hoewel de totale volumes golfkartonverpakkingen in 2020 zijn afgenomen, wordt verwacht dat ze zich zullen herstellen in overeenstemming met de internationale handel. Het is echter de manier waarop goederen worden verkocht en gedistribueerd waar de grootste veranderingen zichtbaar zijn, met een trend die zich afzet van kant-en-klare ontwerpen voor de detailhandel en meer toetrekt naar verpakkingen voor postorders, distributie, internetbestellingen en e-commerce.

Uit onderzoek van Smithers[1] blijkt dat de pandemie de vraag naar e-commerceverpakkingen met twee tot drie jaar heeft versneld, vergeleken met prognoses vóór de COVID-pandemie. De mondiale markt voor e-commerceverpakkingen was in 2020 ruim USD 49 miljard waard, en volgens Smithers komt 80% van die waarde uit golfkartonverpakkingen.

"De groei in e-commerce is een van de bepalende trends in de verpakkingsindustrie die zich verder ontwikkelt, en dit zal een grote impact hebben voor bedrijven in de golfkartonverpakkingsindustrie. Ze moeten in het bijzonder snel kunnen reageren en specifieke verpakkingsontwerpen voor e-commerce kunnen ontwikkelen die de inherente uitdagingen van distributie per post, en niet van de detailhandel, oplossen. Ook het versiebeheer en de personalisering nemen toe. Het creëren van hoogwaardige proof-of-concept prototypen en kortlopende, gepersonaliseerde batches is het ideale werk voor de digitale PKG-675i-inkjetprinter," aldus Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print bij Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.

De PKG-675i is vervaardigd door Konica Minolta's partner MTEX NS en is gebaseerd op vijf Memjet® CMYK-printkoppen, die een printbreedte van 1067 mm mogelijk maken. De PKG-675i print kleurrijke afbeeldingen op golfkarton met een resolutie van 1600 x 1600 dpi. Met minimale interactie voorafgaand aan het printen kunnen on-demand taken in hoge resolutie worden geproduceerd, met snelheden tot 18 meter per minuut. De printer wordt geleverd met een Caldera RIP en maakt gebruik van inkt op waterbasis die door de FDA is goedgekeurd voor indirect voedselcontact.

"Deze samenwerking met Konica Minolta zal aanzienlijke voordelen opleveren voor de klanten. De afgelopen tien jaar heeft MTEX NS een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en innovatie, terwijl het serviceaanbod en de wereldwijde aanwezigheid voortdurend zijn uitgebreid naar meer dan 40 landen op vijf continenten. Deze technologie biedt een perfecte oplossing voor het maken van snelle ontwerpen voor prototypeverpakkingen, die helpen de time-to-market te verbeteren en afval te verminderen voor bijvoorbeeld vouwkarton- en golfkartonverpakkingen," benadrukt Elói Ferreira, Executive President en oprichter van MTEX NS.

 

[1] State of the Packaging Industry 2020 – Smithers


Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu