Konica Minolta onthult productieprinter AccurioLabel 400 voor midden- en high-endsegment

| 30 mei 2022

Konica Minolta heeft de nieuwe labelproductieprinter aangekondigd, de AccurioLabel 400, waarmee haar aanwezigheid in de label-, verpakkings- en afwerkingsmarkten fors wordt uitgebreid. Het bedrijf, dat met een marktaandeel van 28% in 2021 al Europees marktleider is op het gebied van digitale labelproductieprinters, heeft de eerste details onthuld van het apparaat dat is gericht op labelconverters met middelgrote tot grote volumes en betaalbare digitale printservices van topkwaliteit.


De eerste openbare demonstratie van de AccurioLabel 400 vond plaats op 30 mei, tijdens de European Labels & Packaging Exhibition van Konica Minolta in Madrid. De officiële start van de verkoop is gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

De Konica Minolta AccurioLabel 400 kan ook volledig worden geüpgraded voor AccurioLabel 230-klanten die hun eigen activiteiten uitbreiden in de groeiende labelproductie- en verpakkingsmarkten. Belangrijke nieuwe ontwikkelingen omvatten de mogelijkheid om applicaties uit te breiden met witte toner, een verbeterde productiviteit met supersnelle printsnelheden tot 39,9 meter per minuut, een verdere verlaging van de bedrijfskosten dankzij een nog langere levensduur van onderdelen, en een verbeterde printkwaliteit. Het apparaat is verkrijgbaar met een 4- of 5-kleurenoptie.  

Intelligent Quality Care van Konica Minolta en IQ-520 zullen de gebruiksvriendelijkheid en automatisering met de AccurioLabel 400 vergroten, wat betekent dat het controleniveau voor labelproductie omhoog gaat. Intelligent Quality Care biedt realtime controle van de transparantie van witte toner, controle van de kleurstabiliteit, en ook automatische kalibratie, dichtheidscorrectie en profielcreatie. 

De single-pass AccurioLabel 400-tonerproductieprinter van Konica Minolta heeft een scancapaciteit van 1200 dpi (equivalent aan 3600 dpi) en print op papierbreedtes tot 330 of 250 mm.  

Meerdere monitoren met touchscreen maken de bediening voor operators intuïtief en eenvoudig, waardoor er geen uitgebreide gebruikerstraining nodig is. Taken die voor het leveren van een stabiele printkwaliteit op analoge apparaten tijdrovend waren, kunnen nu snel en nauwkeurig worden uitgevoerd. 

Dit jaar heeft Konica Minolta de 1000e installatiezending van haar zeer succesvolle digitale tonerproductieprinter AccurioLabel 230 gevierd, nog geen zeven jaar na de intrede op de etikettenmarkt. 

"Met de onthulling van de AccurioLabel 400 tijdens onze Europese Labels & Packaging Exhibition hebben we weer een perfecte gelegenheid om onze klanten te helpen nieuwe mogelijkheden te ontdekken en printservices een impuls te geven. Als mondiaal bedrijf en partner bij uitstek zijn we voortdurend bezig met de vernieuwing van print, waarmee we klanten willen helpen te verbeteren en te groeien als partner."  

Hij voegde toe: "Met naar schatting meer dan 3.000 labelconverters in de markt voor middelgrote en grote volumes vertrouwen we erop een aanzienlijk marktaandeel te veroveren met onze AccurioLabel 400, die zal worden gekenmerkt door extreem competitieve totale eigendomskosten."  

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

Weinig bekende regelgeving die de verkoop van digitale printers zal stimuleren

Bredere actieplannen om ontbossing en aantasting van bossen tegen te gaan, inclusief hout en papier dat hiervan is gemaakt. Wat is de relevantie voor drukwerk en drupa? Lees hiervoor dit speciale inzicht van Konica Minolta.