Konica Minolta wint goud in 's werelds grootste AI-wedstrijd, georganiseerd door Kaggle

| 25 juli 2022

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) maakt bekend dat het team, bestaande uit drie technici van Konica Minolta (één datawetenschapper en twee AI-engineers) plus één technicus van een ander bedrijf, de tiende plaats heeft behaald in de Image Matching Challenge 2022, die werd georganiseerd door Kaggle, 's werelds grootste AI-wedstrijdplatform, en de gouden medaille in de wacht heeft gesleept.*


In de Kaggle-wedstrijd wedijveren veel toonaangevende datawetenschappers en machine learning-technici met elkaar om hun vaardigheden te bewijzen. Konica Minolta is verheugd te kunnen constateren dat het feit dat het bedrijf tot de winnaars van deze prestigieuze wedstrijd behoort de internationale bekendheid van het ontwerp en de technische bekwaamheid van het bedrijf op het gebied van datawetenschap en AI-engineering heeft vergroot.
 
De winnaars van de gouden medaille voor Konica Minolta
  • Tomoya Okazaki en Makoto Ikeda: AI Technology Development Division, FORXAI Development Center, Technology Development Headquarters, Konica Minolta, Inc.
  • Hiroyuki Ujike: DX Promotion & Development Center, R&D Headquarters Business Technologies, Konica Minolta, Inc.
 
Overzicht en resultaten van de wedstrijd
In de Image Matching Challenge 2022 moesten de deelnemers een AI-algoritme ontwikkelen waarmee nauwkeurig en snel de overeenkomst tussen twee beelden die vanuit verschillende invalshoeken zijn genomen kan worden ingeschat. De winnaars werden bepaald door hoe precies het algoritme binnen de aangegeven tijd ongeveer 10.000 punten in een van de beelden kon matchen met de overeenkomstige punten in het andere beeld.
 
Het team, bestaande uit drie technici van Konica Minolta (één datawetenschapper en twee AI-ingenieurs) plus één technicus van een ander bedrijf, behaalde een hoge score door de stappen voor extractie van belangrijke gebieden van de beelden te stroomlijnen, de verwerking via pipelining te versnellen om de verwerkingssnelheid te verhogen en gebruik te maken van een validatiestrategie. Met name bij het via pipelining versnellen van de verwerking realiseerde het Konica Minolta-team zich dat de verwerking op de CPU en op de GPU te veel tijd zou kunnen vergen om de vereiste taak uit te voeren. Daarom veranderden ze de instelling zodanig dat beelden parallel op de GPU en CPU konden worden verwerkt. Dit stelde het team in staat om binnen de gestelde tijd een groot aantal machine learning-modellen te implementeren, wat hun score enorm heeft verhoogd.
 
De ICT-specialisten van Konica Minolta en FORXAI
Konica Minolta streeft ernaar specialisten op het gebied van IoT- en AI-technologieën voor beeldverwerking te stimuleren en op te leiden, met als doel het aantal ICT-specialisten uit te breiden tot ongeveer 1000 om de eigen inspanningen op het gebied van digitale transformatie (DX) te versnellen in het kader van het DX 2022 bedrijfsplan voor de middellange termijn. Om technici te helpen hun vaardigheden te verbeteren, mochten de deelnemers van Konica Minolta de hardware-assets van het bedrijf gebruiken voor de wedstrijd.
 
De technische bekwaamheid van deze ICT-specialisten staat centraal in het FORXAI IoT-platform voor beeldverwerking van Konica Minolta.
 


FORXAI is een op co-creatie gebaseerd IoT-integratieplatform voor beeldverwerking, dat werd ontwikkeld om de overstap naar DX te versnellen door problemen van kantoren en andere werklocaties te visualiseren en op te lossen. Het platform bestaat uit verschillende IoT- en AI-technologieën die eigendom zijn van Konica Minolta en haar partnerbedrijven.
 
De leden van het Konica Minolta-team dat heeft deelgenomen aan de Image Matching Challenge 2022 houden zich voortdurend bezig met het uitvoeren van R&D op AI-technologieën als onderdeel van FORXAI Imaging AI, een groep op AI gebaseerde beeldverwerkingstechnologieën met hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid. Zij hebben zich tot doel gesteld snel oplossingen van hoge kwaliteit te creëren die kunnen bijdragen aan de evolutie van werkplekken over de hele wereld en de veiligheid en beveiliging van de samenleving te verbeteren.
 
Kaggle
Kaggle is 's werelds grootste voorspellende modelleringsplatform dat wedstrijden organiseert waarin datawetenschappers over de hele wereld concurreren en hun vaardigheden toepassen om optimale modellen te bouwen op basis van gegevens die worden verstrekt door bedrijven en onderzoekers. Kaggle is ook de naam van het bedrijf dat het platform exploiteert, nu een dochteronderneming van Google LLC.
 
Meer dan 8 miljoen specialisten op het gebied van statistiek en wiskunde, waaronder gerenommeerde data-analisten, uit 194 landen staan geregistreerd bij Kaggle. Deelnemers aan Kaggle-wedstrijden wedijveren met elkaar om binnen de gestelde tijd optimale modellen te bouwen door verschillende algoritmen en computertechnieken uit te proberen. Kaggle werkt samen met veel onderzoeksinstellingen en bedrijven en staat ook bekend om zijn vermogen om oplossingen te bieden voor diverse problemen. Bovendien heeft het onlangs bekendheid verworven door zijn bijdragen aan onderzoek naar HIV, de Higgs-boson en verkeersvoorspelling.

* In totaal namen 642 teams deel aan de Image Matching Challenge 2022. Elf teams hiervan wonnen de gouden medaille. https://www.kaggle.com/competitions/image-matching-challenge-2022/leaderboard 
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...