Lofbetuigingen van EcoVadis en CDP erkennen de prestaties van Konica Minolta voor het stimuleren van duurzaam ondernemen

| 4 april 2022

Onafhankelijke audits bevestigen onze hoge standaard op het gebied van milieuprestaties, arbeidspraktijken, ethiek en duurzame inkoop

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigt vol trots aan dat het in de EcoVadis-duurzaamheidsratings voor 2022 een GOLD Level Recognition Medal heeft ontvangen, als erkenning voor de aanhoudende en geëngageerde focus op duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. De prestaties van het bedrijf in de strijd tegen klimaatverandering via de toeleveringsketen worden ook erkend door CDP, een internationale non-profitorganisatie die werkt aan een duurzame economie en die Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een CDP Supplier Engagement Leader. De ranglijsten van de twee zeer gerespecteerde onafhankelijke organisaties weerspiegelen Konica Minolta's voortdurende toewijding aan duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.EcoVadis 'Gold Level': Konica Minolta behoort tot de top vijf procent van bedrijven
EcoVadis is 's werelds grootste en meest betrouwbare provider van zakelijke duurzaamheidsratings en werkt met een wereldwijd netwerk van meer dan 90.000 bedrijven. Dankzij het winnen van een Gold Level Recognition Medal in de duurzaamheidsratings van EcoVadis, bevestigt Konica Minolta haar positie bij de top vijf procent van bedrijven die als maatstaf gelden binnen de branche. 2022 is het zevende achtereenvolgende jaar dat Konica Minolta deelnam aan de onafhankelijke audit en een hoge beoordeling ontving.
 

Het EcoVadis-ratingsproces beoordeelt de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven (MVO) aan de hand van vier belangrijke factoren: het milieu, de arbeidspraktijken, ethiek en duurzame inkoop. Het ratingsproces is gebaseerd op scorekaarten voor elk deelnemend bedrijf met daarop 21 MVO-indicatoren, 190 sectoren en 150 landen. De evaluatieomgeving is gebaseerd op het Global Reporting Initiative, de Global Compact van de Verenigde Naties en de ISO 26000, die rekening houden met milieu, sociale zaken, ethiek en de toeleveringsketen. In het EcoVadis-scorekaartrapport werd Konica Minolta geprezen voor de aangetoonde geavanceerde managementsystemen op het gebied van milieu- en ethische kwesties en duurzame inkoop. 
 
 
Konica Minolta is uitgeroepen tot CDP Supplier Engagement Leader
Konica Minolta spant zich in om de milieuprestaties van haar toeleveringsketen te verbeteren. Dit is een van de hoofdredenen van de voortdurende inzet van het bedrijf voor meer duurzaamheid. Deze voortdurende inspanningen zijn andermaal erkend door CDP, de toonaangevende onafhankelijke non-profitorganisatie die Konica Minolta tot 2021 CDP Supplier Engagement Leader uitriep voor de jaarlijkse Supplier Engagement Ratings.
 
De Supplier Engagement Rating beoordeelt de inzet van bedrijven op het gebied van klimaatverandering in hun hele toeleveringsketen. Van de meer dan 8000 bedrijven die in het fiscale jaar 2021 zijn ondervraagd, zijn alleen bedrijven in de top 8% benoemd tot Supplier Engagement Leader.
 
Konica Minolta heeft dit uitstekende resultaat bereikt door op proactieve wijze het gesprek met leveranciers aan te gaan om ze te helpen hun CO2-uitstoot en kosten snel te verlagen en op deze manier systemen en een bedrijfscultuur te bevorderen die milieubeheer hoog in het vaandel hebben staan. De Green Supplier-activiteiten van Konica Minolta hebben leveranciers de expertise en de praktische ondersteuning verschaft om hun milieu-impact te verminderen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Deze aanpak is gebaseerd op het eigen succes van Konica Minolta bij het verminderen van de milieu-impact van haar productielocaties in het kader van de Green Factory Certification. Als gevolg daarvan waren veel Konica Minolta-leveranciers in staat hun doelstellingen voor de Green Supplier-activiteiten te halen. Deze doelstellingen komen overeen met de Green Factory Certification-normen.
 
Het Innovation Garden OSAKA Center van Konica Minolta wint de Environmentally Friendly Architecture Award
Naast betere bedrijfspraktijken heeft Konica Minolta ook geprobeerd de impact op het milieu en de sociale impact van haar gebouwen en faciliteiten te verbeteren. Het nieuwe Innovation Garden OSAKA Center (IGOC), dat is opgericht als een samenwerkings- en ontwikkelingscentrum voor IoT/AI-technologie voor beeldverwerking, ontving vorige maand de Governor of Osaka Award, de hoogste onderscheiding in de FY2021 Osaka Environmentally Friendly Architecture Award. De ultramoderne faciliteit is ontworpen om het energieverbruik te minimaliseren, de CO2-uitstoot tijdens de bouw en het gebruik te verminderen, en tegelijkertijd een gezondere omgeving voor medewerkers te bevorderen, voor een beter welzijn.
 
 

Konica Minolta Innovation Garden OSAKA Center

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu