MFP-productielocatie van Konica Minolta in Maleisië behaalt RBA Platinum-onderscheiding bij de audit voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

| 27 oktober 2022

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigt met genoegen aan dat de MFP-productielocatie (multi-functional peripheral), Konica Minolta Business Technologies (Maleisië) Sdn. Bhd. (BMMY), in Melaka State, Maleisië een Platinum-onderscheiding heeft behaald. Dit is het hoogste niveau in de audit voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Responsible Business Alliance (RBA).


De RBA bestaat uit ongeveer 200 bedrijven, waaronder fabrikanten van elektronische apparatuur over de hele wereld en streeft naar verbetering van arbeid, ethiek, milieu, veiligheid en gezondheid in de wereldwijde toeleveringsketen. Konica Minolta trad in 2013 toe tot de RBA en heeft als lid diverse activiteiten uitgevoerd.
 
De RBA voert het VAP (Validated Assessment Programme) uit om dergelijke activiteiten te evalueren en rangschikt bedrijven op drie niveaus: Platinum, Gold en Silver.
 
BMMY produceert MFP's, de belangrijkste producten van Konica Minolta. Het productiesysteem is gebaseerd op het concept 'productie DX', waarbij essentiële capaciteiten die door middel van diverse verbeteringsactiviteiten zijn aangescherpt, worden geïntegreerd met digitale productie, waaronder ICT, automatisering en datawetenschap. BMMY ontving de Platinum-onderscheiding van de RBA omdat BMMY voldoet aan de RBA-gedragscode op het gebied van arbeid, ethiek, milieu, veiligheid en gezondheid op het hoogste niveau.
 
De inspanningen van BMMY
Bij BMMY begrijpen alle medewerkers, inclusief externe aannemers die werkzaam zijn in de fabriek, dat MVO-activiteiten belangrijk zijn voor het respecteren van de mensenrechten van medewerkers en het helpen opbouwen van een duurzame samenleving. Alle medewerkers werken intensief samen aan diverse activiteiten.
 
BMMY heeft meerdere ISO-certificeringen verworven, onder meer op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid op het werk. De recentste VAP-audit vormt een nieuw begin. Hiermee wil BMMY nog meer het vertrouwen winnen van de samenleving door het interne auditsysteem op het gebied van mensenrechten en ethiek te verbeteren en het systeem in de toekomst te handhaven en te verbeteren.
 
De inspanningen van Konica Minolta op het gebied van MVO-inkoop
Konica Minolta heeft een toeleveringsketen opgebouwd waarbij rekening wordt gehouden met arbeid, gezondheid, veiligheid, milieu en ethiek. Het CSR Procurement Promotion Program omvat de productielocaties en leveranciers van de groep.
 
Konica Minolta beschouwt de RBA-gedragscode als de gedragscode voor diens toeleveringsketen en verzoekt leveranciers om te werken aan MVO-activiteiten. Het bedrijf voert MVO-beoordelingen uit bij ongeveer 110 belangrijke leveranciers aan de hand van de RBA Self-Assessment Questionnaire (SAQ) om te controleren in hoeverre de gedragscode wordt geïmplementeerd. Leveranciers die de doelstellingen niet halen op basis van de resultaten van deze beoordeling, worden verzocht verbeteringen aan te brengen. MVO-audits worden uitgevoerd bij bijzonder belangrijke leveranciers en leveranciers die de doelstellingen na het aanbrengen van verbeteringen nog steeds niet behalen.
 
Bij problemen die uit de MVO-beoordelingen en MVO-audits naar voren komen, helpt Konica Minolta de leveranciers rechtstreeks met het aanbrengen van verbeteringen. Het bedrijf voert het CSR Procurement Promotion Program uit, zodat leveranciers uiteindelijk op proactieve wijze kunnen werken aan MVO-activiteiten.
 
Konica Minolta streeft ernaar de algehele kwaliteit van diens MVO-activiteiten in de hele toeleveringsketen te verbeteren in overeenstemming met maatschappelijke behoeften, en zal als producent hoogwaardige en op MVO gebaseerde productieactiviteiten implementeren.
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen...