De MFP's van Konica Minolta overtreffen de industrienormen voor de naleving van cyberbeveiliging

| 19 augustus 2021

Printers beschermden gegevens tegen hackers bij tests door NTT DATA en NTT Ltd

Konica Minolta kondigde de resultaten aan van penetratietests op zijn bizhub i-Series multifunctionele printers, uitgevoerd om zeker te zijn dat de productlijn voldoet aan de hoogste standaard voor gegevensprivacy en end-point beveiliging. De bizhub i-Series beschikt over meerdere next-generation technologieën, waaronder solid-state storage, een nieuwe codebasis, firmware en geïntegreerde cloudservices. Er werden geen kwetsbaarheden aangetroffen bij recente tests van de apparaten, uitgevoerd door NTT DATA, een internationaal gerespecteerde IT-dienstverlener, en de Security-divisie van NTT Ltd.


Netwerkapparaten bieden eindgebruikers enorme mogelijkheden voor samenwerking en gebruiksgemak. Helaas zijn dezelfde end-point apparaten aantrekkelijke doelwitten voor hackers. Door misbruik te maken van een kwetsbaarheid in de beveiliging van een aangesloten apparaat kan een ervaren hacker een volledig netwerk blootstellen aan gegevensdiefstal, bedrijfsonderbrekingen en financiële onrust.
 
Konica Minolta onderwerpt zijn producten aan strenge interne cyberbeveiligingstests om zijn systemen te beschermen en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de PCI-, HIPAA-, FERPA- en AVG-nalevingseisen. Maar om klanten nog meer zekerheid te geven dat de printers de industrienormen voor naleving van cyberbeveiliging overtreffen, heeft Konica Minolta geïnvesteerd in een extra laag van beschermings- — penetratietests tegen bedreigingen, die werden geleverd door NTT DATA en de Security-divisie van NTT Ltd.
 
Konica Minolta stelde een lijn van zijn multifunctionele printers met hun broncode ter beschikking aan NTT DATA voor het uitvoeren van penetratietests. Na ongeveer 80 uur te hebben geprobeerd om de apparaten te hacken, werden er door technici van NTT DATA geen grote beveiligingslekken gevonden. Deze resultaten versterken de reputatie van Konica Minolta als aanbieder van veilige producten en dragen bij aan het succes van de productlijn.
 

Over NTT DATA
NTT DATA – onderdeel van NTT Group – is een betrouwbare wereldwijde innovator op het gebied van IT- en bedrijfsservices. Wij helpen klanten te transformeren door middel van advies, brancheoplossingen, services voor bedrijfsprocessen, modernisering van digitale en IT-systemen en managed services. NTT DATA stelt hen, evenals de maatschappij, in staat om vol vertrouwen de digitale toekomst tegemoet te zien. We zetten ons in voor het succes van onze klanten op de lange termijn en combineren een wereldwijd bereik met aandacht voor lokale klanten om hen in meer dan 50 landen over de hele wereld van dienst te zijn. Bezoek ons op nttdata.com. 
 
Over Security en NTT Ltd.
Security is een divisie van NTT Ltd. Wij helpen klanten bij met ontwikkelen van digitale bedrijfsvoering waar veiligheid ingebed zit. Met onovertroffen informatie over bedreigingen helpen we u cyberbedreigingen te voorspellen, te detecteren en erop te reageren, terwijl we bedrijfsinnovatie ondersteunen en risico's beheren. Wij beschikken over een wereldwijd netwerk van SOC's, zeven R&D-centra, meer dan 2000 beveiligingsexperts en behandelen jaarlijks honderdduizenden beveiligingsincidenten op zes continenten. We zijn ook een toonaangevende adviseur voor applicatiebeveiliging met een uitgebreid platform dat wordt aangedreven door kunstmatige en menselijke intelligentie. De divisie Security zorgt ervoor dat middelen effectief worden ingezet door de juiste mix van Managed Security Services, Security Consulting Services en beveiligingstechnologie te leveren.
 

De cyberbeveiligingsnormen van de sector overtreffen

Lees hier meer

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu