Verbeterde digitale printmogelijkheden dankzij de nieuwe Konica Minolta AccurioPress 7136-serie

| 5 september 2023

Konica Minolta heeft zijn zwart-witportfolio van digitale printoplossingen uitgebreid met de nieuwe AccurioPress 7136-serie. De volgende generatie productieprinters is ontwikkeld om commerciële printers, print-for-pay-services en centrale interne printfaciliteiten te helpen hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden en hun operationele efficiëntie te verbeteren. De nieuwe serie is beschikbaar vanaf september.


Konica Minolta Business Solutions Europe heeft met de introductie van de AccurioPress 7136-serie de productie van digitaal zwart-witprinten naar een hoger niveau getild. De opvolger van de AccurioPress 6136-serie is gebaseerd op 20 jaar beproefde technologie en biedt een grotere operationele efficiëntie dankzij verbeterde automatisering en grotere productieflexibiliteit voor A3 en andere uiteenlopende soorten papier. De apparaten zijn ontworpen om middelgrote commerciële printers en repro-afdelingen van onderwijsinstellingen te helpen hun activiteiten te vernieuwen en nieuwe kansen te benutten om hun zakelijke aanbod uit te breiden. 
 

De veelzijdige, responsieve en voordelige serie omvat drie modellen: de AccurioPress 7136, AccurioPress 7136P en AccurioPress 7120. Elk van de zeer productieve oplossingen verhoogt de capaciteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit van taken. Ze maken bewerkingen mogelijk om hun toepassingsmogelijkheden te verbreden.  
 

Ines Wennemann, Senior Product Manager Professional Printing, Konica Minolta Business Solutions Europe, zegt: "Konica Minolta blijft baanbrekend in de branche en blijft zich inzetten om nieuwe mogelijkheden voor klanten te creëren met deze volgende generatie zwart-witproducten. De serie is gebaseerd op de succesvolle AccurioPress 6136-serie en is gericht op het leveren van hoogwaardige printkwaliteit, hoge productiesnelheden en veelzijdige toepassingen die voldoen aan de steeds veeleisendere behoeften vanuit de markt." 
 

Net als zijn voorganger kan de Konica Minolta AccurioPress 7136-serie een maandelijks piekvolume van wel 3,24 miljoen A4-pagina's produceren. De serie biedt ook de hoogste mediaflexibiliteit in zijn klasse en stelt printproviders in staat meer zakelijke kansen te creëren doordat ze een breed scala aan essentiële digitale printtoepassingen bieden. De intelligente papiercatalogus en optionele fuser voor enveloppen bieden de gebruiker mediaflexibiliteit en optimale prestaties. De serie biedt de grootste keuze aan mediatypen op de markt, waaronder gecoat papier en papier met reliëf van 40 g/m2 tot 350 g/m2. 
 

De invoertijd wordt verkort en eventuele fouten worden verminderd met de optionele IQ-501. De unit zorgt voor automatische en realtime aanpassing van dichtheid en registratie en maakt printerprofielen zonder dat specialistische kennis vereist is. De krulaanpassing wordt geregeld met RU-518 m. 
 

Uitvoer van hoge kwaliteit, zelfs zonder specialistische kennis, is mogelijk dankzij 220 vooraf geüploade papierprofielen die fouten helpen te verminderen en de printkwaliteit verbeteren. 
 

De Gold-rating van de Electronic Product Environmental Assessment Tool garandeert een verantwoorde en duurzame werking. De Konica Minolta AccurioPress 7136-serie voldoet ook met een aanzienlijke marge aan de TEC-waarden (Typical Energy Consumption) voor versie 3.2 van het internationale ENERGY STAR-programma. 
 

Geniet van een naadloze werking en dagelijkse efficiëntie dankzij OpenAPI, die hoge schaalbaarheid biedt tussen Konica Minolta-productieprinters, AccurioPro-workflows en oplossingen van derden. AccurrioPro Flux biedt gebruiksvriendelijke, schaalbare en flexibele printflowsystemen die de volledige printworkflow van een bedrijf automatiseren en optimaliseren. AccurioPro Dashboard verzamelt, aggregeert en analyseert gegevens veilig en nauwkeurig. Accounting, verificatie of scanroutering zoals YSoft Safe Q en Nuance eCopy Sharescan worden ondersteund. Een uniforme gebruikersinterface en bediening via een extern paneel zorgen voor een soepele installatie. Bewerkingen kunnen overal op een mobiel apparaat worden uitgevoerd. Dankzij de IWS (Internal Web Server) van Konica Minolta kan de gebruikersinterface ook worden aangepast op basis van de behoeften van de operator. IM-101 en ICCU zorgen voor meer automatiseringsmogelijkheden, waardoor er minder ervaren operators nodig zijn. 
 

De hoogste afwerkingsflexibiliteit in zijn klasse wordt mogelijk gemaakt door 728 verschillende configuratiemogelijkheden. Tot deze opties behoren de door Konica Minolta zelf ontwikkelde afwerking, zoals de innovatieve inline trimmereenheid TU-510 die kostbare tijd bespaart en de kosten van handmatige arbeid verlaagt. Deze kan alles snijden en bijsnijden, van kleine visitekaartjes tot SRA 3-vellen. De IQ-501 Intelligent Quality Care Unit garandeert consistentie en nauwkeurige registratie voor elk geprint vel. Daarnaast werkt Konica Minolta samen met bedrijven als GBC en Plockmatic. 
 

Ines Wennemann voegt hieraan toe: "Een efficiënte werking die afval minimaliseert en de productietijden maximaliseert, stelt commerciële printers en repro-afdelingen in staat om zo soepel en rendabel mogelijk te werken. De IQ-501 helpt bij de consistente productie van perfecte prints en intelligente workflows kunnen moeiteloos worden gemaakt. Het printproductieproces wordt dan efficiënt afgerond met een uitgebreide keuze aan hoogwaardige afwerkingsapparatuur." 


Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Marketing

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Ontdek het potentieel van intelligente technologieën met Konica Minolta op drupa

Met de meest geavanceerde end-to-end smart factory digitale productielijnen die ooit in het openbaar zijn getoond, staan Konica Minolta en MGI met hun gezamenlijke aanwezigheid op drupa (Stand A65, Hal 8B) tussen 28 mei en 7 juni voor een...