Konica Minolta kondigt wereldwijde samenwerking met RealWear aan met betrekking tot de implementatie van AIRe Link op RealWear-headsets voor hun wereldwijde industriële klantenbestand

| 24 oktober 2022

Konica Minolta kondigt met trots een nieuwe samenwerkingsovereenkomst aan met het in de VS gevestigde bedrijf RealWear, een wereldleider op het gebied van assisted reality-apparatuur voor medewerkers met essentiële taken. Met dit partnerschap kan Konica Minolta de inzet van AIRe Link, de veelgeprezen tool voor visuele ondersteuning op afstand, uitbreiden op smartphones en tablets voor gebruik met de bekroonde RealWear-headsets. Dit is een andere belangrijke stap van de leverancier voor de digitale werkomgeving om klanten te helpen hun processen te digitaliseren als onderdeel van de Intelligent Connected Workplace-portfolio.


Konica Minolta AIRe Link is een applicatie voor ondersteuning op afstand waarmee servicespecialisten kunnen zien wat klanten zien, zodat ze hen visueel kunnen begeleiden bij het oplossen van een probleem. Vóór de nieuwe samenwerking was het mogelijk om de applicatie te gebruiken via elke tablet of smartphone. De klant ontving dan een link en kon de applicatie openen in een browser. Op deze manier kan het probleem sneller en virtueel worden opgelost. Ondersteuning op afstand kan ook de reistijd en -kosten verminderen, evenals de CO2-uitstoot.
 

AIRe Link is uitgebreid met op het hoofd gedragen wearables, waardoor klanten nu visuele ondersteuning op afstand kunnen gebruiken in situaties waar handsfree moet worden gewerkt. Elke gebruiker kan AIRe Link nu eenvoudig gebruiken op RealWear door de gratis applicatie via RealWear Cloud te downloaden.
 
Sinds de introductie van AIRe Link in 2020 maken ruim 6.000 technische experts al gebruik van Konica Minolta AIRe Link. Op hun beurt ondersteunen zij weer duizenden klanten en professionals met essentiële taken. 40% van hen is een externe klant. Een voorbeeld hiervan is de Bruker Corporation, een internationaal bedrijf dat hoogwaardige wetenschappelijke instrumenten en hoogwaardige analytische en diagnostische oplossingen levert voor moleculair en materiaalonderzoek, evenals voor industriële en toegepaste analyses. ''Bij problemen stelt AIRe Link ons in staat om onmiddellijk te zien wat de klant ziet. We kunnen het probleem van de klant vaak op afstand vaststellen of zelfs oplossen met AIRe Link, waardoor we niet naar de locatie van de klant hoeven te reizen. De klant krijgt sneller een oplossing, en wij besparen reiskosten en verminderen de CO2-uitstoot. Het leidt ook voor een aanzienlijke verbetering van de klanttevredenheid en het verhoogt het welzijn van het servicepersoneel'', aldus David Burian, Head of Service bij Bruker.
 
Ook EG.D, een energiemaatschappij uit Tsjechië, gebruikte AIRe Link voor visuele ondersteuning op afstand, als onderdeel van een pilotonderzoek. ''Het doel van het onderzoek was het testen van nieuwe mogelijkheden voor informatieoverdracht aan veldwerkers. Konica Minolta steunde ons bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van de testopstelling van AIRe Link binnen het geselecteerde gebruiksscenario. Het pilotonderzoek heeft ons een beter inzicht gegeven in de mogelijkheden van assisted reality in ons bedrijf. We hebben ook nauwkeurige gegevens verkregen over het gebruik van AIRe Link door onze medewerkers. Dit levert een belangrijke bijdrage aan onze discussie over de toepassingsmogelijkheden van assisted reality binnen ons bedrijf", benadrukt David Šeda, projectmanager bij EG.D.
 
"Nu de AIRe Link-applicatie werkt met de RealWear-headset, zijn we erg te spreken over de eenvoudige wijze waarop technici verbinding kunnen maken in het veld met behulp van een QR-code, de hoge kwaliteit van de videotransmissie in vergelijking met sommige concurrerende applicaties en apparaten, en de eenvoudige rapportages in de online AIRe Link-applicatie. De wijze waarop technici in het veld kunnen navigeren via het AIRe Link-platform is ook zeer intuïtief. We hebben alle beschikbare functies gebruikt en dit was zeer bevorderlijk voor ons werk. We werken graag samen met Konica Minolta, die hoogwaardige producten en diensten levert op het gebied van digitale communicatie", aldus Tomas Gebauer van ELVAC, een gecertificeerde RealWear-partner.
 
Konica Minolta ontving in 2021 al een bijzondere onderscheiding voor de relatief nieuwe applicatie. Het bedrijf kreeg namelijk voor AIRe Link de Buyers Lab (BLI) 2022 Pick Award in de categorie Document Imaging Software van Keypoint Intelligence en ontving de kwalificatie 'Uitstekende tool voor support op afstand'.
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta is voor het derde achtereenvolgende jaar door Clarivate opgenomen in de Top 100 Global Innovators 2024

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigde aan dat Clarivate PLC, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd globaal bedrijf voor informatievoorziening (Clarivate), Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2024...