Alleen strategische beveiliging is goede beveiliging

Digitalisering biedt bedrijven veel voordelen: door middel van digitale maatregelen kunnen ze hun productiviteit verhogen, kosten verlagen of de kwaliteit van hun producten en dienstverlening verbeteren. In het tijdperk van de digitalisering moeten bedrijven meer dan ooit zorgen voor de beveiliging van hun IT-systemen. De uitdagingen worden steeds groter als gevolg van de complexiteit en het groeiende aantal verschillende systemen en aanvalsmogelijkheden. Zoals uit een actuele studie van Bitcom Research uit 2018 blijkt, is twee derde van alle bedrijven in Duitsland al eens slachtoffer van minstens één aanval op hun IT-systeem geworden. Het is dus allang niet meer de vraag of een bedrijf wordt aangevallen, maar wanneer.

Om effectief te kunnen beveiligen, moeten bedrijven strategisch met hun IT-beveiliging omgaan. Zonder een strategische beveiligingsbenadering ontbreekt het bij bedrijven aan de benodigde transparantie en reactiesnelheid als er zich een dergelijk geval voordoet. Veel bedrijven zijn echter nog altijd niet op noodgevallen voorbereid. Een strategische aanpak betekent daarentegen een effectieve verbetering van de beveiliging door middel van de juiste maatregelen. Tegelijkertijd besparen bedrijven niet alleen middelen, maar ook kosten, omdat ze alleen nog de oplossingen gebruiken die ze daadwerkelijk nodig hebben.

Cybercriminaliteit en de daaraan verbonden risico's zijn een hot topic. Dit is niet zonder reden, omdat de gevolgen van een aanval ernstig kunnen zijn en de trend stijgende is. Desalniettemin: bijna 70% van de bedrijven is op dit moment niet voorbereid op een cyberaanval en heeft niet de juiste expertise in huis.

Dit is vooral het geval bij kleine en middelgrote bedrijven (MKB). Daar worden de risico's van cyberaanvallen nog steeds enorm onderschat. En dat terwijl de middenstand steeds meer in het middelpunt van de cybercriminaliteit komt te staan.
 

Sinds enkele jaren zetten cybercriminelen en hackers krachtiger in op malware - bijvoorbeeld in de bijlagen van phishing-e-mails. Zodoende is het niet verwonderlijk dat sinds 2017 het aantal aanvallen door schadelijke software meer dan verdubbeld is (Verizon Data Breach Investigations Report 2018). 

Varonis berekende in een studie uit 2018 dat de gemiddelde kosten van een malware-aanval voor een bedrijf meer dan 2 miljoen euro zijn. De gevaren van schadelijke software mogen dus in geen enkel bedrijf onderschat worden, omdat ze jaarlijks economische en immateriële schade aanrichten.

360-gradenbeveiliging voor uw bedrijf

Uitgebreide bescherming voor uw IT-systemen, gegevens, multifunctionele en videobeveiligingssystemen

In het tijdperk van digitalisering moeten bedrijven meer dan ooit aan hun veiligheid denken. Op basis van bijna 20 jaar ervaring heeft Konica Minolta een strategisch analyseproces ontwikkeld om 360°-beveiliging voor bestaande omgevingen te implementeren en te waarborgen.


Konica Minolta is de juiste partner, die dankzij haar expertise alle relevante domeinen van de klant in het oog houdt. Experts op het gebied van Printer Device Security, Video Security, IT-Security en Data Security analyseren de veiligheidseisen van de klant en ontwerpen samen een concept dat is ontworpen om de klant volledige veiligheid te bieden.

 

Multifunctionele systemen

Moderne multifunctionele print- scan- en kopieer-systemen verwerken enorme hoeveelheden aan gegevens. Desondanks bestaat er bij veel bedrijven geen bewustzijn voor het veiligheidsrisico dat printers kunnen opleveren. Wij laten u zien waarop u hierbij moet letten.

MEER OVER HET THEMA VEILIGHEID BIJ HET PRINTEN

Videobeveiliging

Meer dan 30 procent van de bedrijven worden jaarlijks slachtoffer van diefstal, inbraak of vandalisme. Wij laten u zien of uw externe beveiligingssysteem aan de actuele eisen van uw bedrijf voldoet.

MEER OVER HET THEMA VEILIGHEID VOOR BUITEN

IT-beveiliging

Bij een uitgebreide informatiebeveiliging behoort een doordachte IT-Security. Van netwerkbeveiliging tot technische basisprincipes en trainingen voor medewerkers: Wij vertellen waarom ook uw bedrijf een IT-Security-analyse nodig heeft.

MEER OVER HET THEMA IT-BEVEILIGING

Information Security Consulting

Het beschermen van informatie in het bedrijf - ongeacht of die nu van het bedrijf zelf is of van de klant - is een van de belangrijkste doelen bij concepten voor informatiebeveiliging. *Deze gegevens zijn namelijk de kroonjuwelen die de aanvaller in het vizier heeft. Wij laten u zien waar u op moet letten.

MEER OVER HET THEMA INFORMATIEBEVEILIGING

Interview met Florian Goldenstein

70% van de Duitse bedrijven is in de afgelopen twee jaar het slachtoffer geworden van cyberaanvallen. Florian Goldenstein, Head of IT Security, vertelt waartegen bedrijven zich voornamelijk goed moeten beschermen.

NU HET INTERVIEW LEZEN

Infographic: Veiligheid voor bedrijven

Veiligheid is niet meer een kwestie van bedrijfsgrootte. Ook middelgrote bedrijven worden namelijk steeds vaker het slachtoffer van cyber- en hackeraanvallen. In onze informatieve infographic laten wij zien waarom ook uw bedrijf meer dan ooit om beveiliging moet geven.

NU INFOGRAPHIC DOWNLOADEN
360_security

Get in touch

Get in touch

360-gradenstrategie voor uw veiligheid
Een degelijke beveiliging bereikt u alleen met een omvangrijk beveiligingsconcept. Daarom kiezen wij voor een 360-gradenstrategie die alle te beschermen gebieden van de klant omvat en beschermt.