Konica Minolta Informatie

Gevolgen van de explosie in de Tatsuno-fabriek van Konica Minolta Supplies Manufacturing / Leverbaarheid van toner


Diegem, 19 oktober 2021

Zoals inmiddels bekend is, is Konica Minolta helaas getroffen door een explosie in een tonerfabriek in Japan (Tatsuno Factory of Konica Minolta Supplies Manufacturing Co., Ltd.) op 12 augustus 2021. Niemand raakte gewond en de schade was slechts van materiële aard.

Hierdoor werd de productie tijdelijk stopgezet in de Tasuno fabriek. De gevolgen hiervan voor onze klanten zijn een mogelijk tekort aan toners.

Konica Minolta, Inc. in Japan heeft de oorzaak van de explosie onderzocht in nauwe samenwerking met de plaatselijke brandweer en politie, en een externe, onafhankelijke organisatie. Vastgesteld werd dat statische elektriciteit die tijdens het droogproces werd opgewekt, een stofexplosie veroorzaakte. Op basis hiervan zal een nieuwe productiemethode worden ingevoerd om elk risico op herhaling van het probleem uit te sluiten wanneer de productie wordt hervat.

De Kofu-fabriek, Konica Minolta's tweede tonerfabriek die uit voorzorg eveneens gesloten werd, zal de tonerproductie volgens dit nieuwe productieproces op 18 oktober hervatten. De Tatsuno-fabriek zal de tonerproductie volgens het nieuwe productieproces op 8 november hervatten.

Na de heropening van de fabrieken zal een overgangsperiode van enkele weken nodig zijn om de toner uit Japan aan Konica Minolta Frankrijk te leveren, waar de toners zullen worden gevuld en vervolgens aan andere Konica Minolta-entiteiten in Europa zullen worden geleverd.

Om die reden verwachten wij een verbetering van de tonertekorten vanaf het einde van november.

Konica Minolta biedt haar oprechte verontschuldigingen aan voor de impact die dit heeft op klanten en partners en werkt in volle vaart en op vele niveaus aan het verbeteren van de situatie. 


Konica Minolta, 
Directie