Developer Support Program

WIJZIG KEUZE

bizhub Extended Solution Technology

bEST Personal Logo

bizhub Extended Solution Technology (bEST) zorgt voor een perfecte interface tussen de bizhub MFP's van Konica Minolta en softwaretoepassingen op pc's of servers.

De bEST-toolbox bevat verschillende componenten, zoals de nieuwste Open API's (applications programming interfaces), een geïntegreerde, webgebaseerde, aanpasbare gebruikersinterface voor het MFP-bedieningspaneel en een Software Development Kit (SDK).

bEST OpenAPI

 

Met de uitermate goed doorontwikkelde, webgebaseerde API (SOAP) van Konica Minolta wordt het creëren van veelzijdige en krachtige authenticatie-, scan- en PullPrint-toepassingen ondersteund.

Op het DSP-portaal zijn de bEST OpenAPI-specificaties en OpenAPI Software Development Kit (SDK) opgenomen, evenals OpenAPI-voorbeeldtoepassingen (incl. goed gedocumenteerde broncode) en alle informatie die nodig is om met succes aan de OpenAPI-ontwikkeling te kunnen beginnen.

bEST IWS

 

IWS staat voor Internal Web server; en bEST IWS is Konica Minolta's nieuwste bEST API-technologie die vanaf het voorjaar van 2013 op dezelfde manier beschikbaar zal zijn als bEST OpenAPI. bEST IWS maakt het creëren van webtoepassingen op interne MFP-webservers mogelijk met rechtstreekse toegang tot de kernfuncties van een MFP evenals het gebruik van de MFP-webbrowser (zie hieronder) om deze webpagina's weer te geven. Met bEST IWS is het bijv. mogelijk om aangepaste MFP-gebruikersinterfaces, een connectorapplicatie met cloud-diensten en vergelijkbare functies te creëren.

MFP-webbrowser

 

Met de MFP-webbrowser kunnen bEST OpenAPI-toepassingen met een veelzijdige gebruikersinterface voor webbrowsers (HTML) worden gemaakt, maar het is ook mogelijk om via deze MFP-webbrowser verbindingen tot stand te brengen met standaard, webgebaseerde scan- en PullPrint-toepassingen op externe webservers (deze webgebaseerde toepassingen maken gebruik van standaardwebtechnologieën zoals HTML, CSS, JavaScript e.d., maar geen OpenAPI).

MIB API

 

De printers en MFP's van Konica Minolta ondersteunen de Konica Minolta Enterprise MIB, maar ook een grote reeks standaard MIB's (zoals MIB-II, Host Resource MIB, Printer MIB, Printer Port Monitor MIB, Job Monitoring MIB e.d.). Het Developer Support Portal van Konica Minolta biedt voor alle printers/MFP's de “MIB-implementatiespecificaties” aan, waarin de MIB-implementatiedetails voor de specifieke producten worden uitgelegd.

Bovendien zijn het Konica Minolta Enterprise MIB-bestand in de ASN.1-notatie en een algemene definitie van het Konica Minolta Enterprise MIB beschikbaar als bronnen voor de DSP-goudleden.

PDL-specificaties

 

DSP van Konica Minolta biedt PJL-, PCL- en PostScript-specificaties voor Konica Minolta’s printers en MFP's. Deze specificaties zijn in het bijzonder belangrijk voor het besturen van printers/MFP's vanaf driverloze hostafdruk- en vergelijkbare toepassingen.