Duurzaamheidsbeleid

Als toonaangevende fabrikant van technologie op het gebied van kantoor- en productieafdruksystemen neemt Konica Minolta haar maatschappelijke verantwoordelijkheid uitermate serieus. Wij beschouwen de bescherming van het milieu als een van onze kerntaken en als een essentieel onderdeel van onze managementfilosofie – het creëren van nieuwe waarde.

De managementfilosofie van Konica Minolta is het creëren van nieuwe waarde. Dit betekent niet alleen dat we nieuwe producten met ongekende innovatieve kenmerken willen produceren. De “nieuwe waarde” die onderdeel is van onze missie, betekent ook nieuwe manieren vinden om het milieu te ontzien.” Masatoshi Matzusaki, voorzitter en CEO, Konica Minolta Holdings, Inc. (04.2009 - 03.2014)

Eco Vision 2050 – voor een duurzaam werk- en leefmilieu

 

  • De langetermijnvisie van Konica Minolta ten aanzien van het milieu is neergelegd in Eco Vision 2050. Deze geeft de weg aan die Konica Minolta wil volgen om haar doelstellingen te bereiken en de manier waarop het bedrijf als wereldwijde organisatie wil bijdragen aan een duurzaam milieu.

Middellange-termijn plan 2016 – Onze middellange-termijn doelstellingen

In 2014 hebben we ons middellange-termijn plan gecreëerd welke ons ervan verzekert om gefocusseerd te blijven op het bereiken van onze duurzaamheidsdoelen, zowel in het heden als in de toekomst. Dit zijn de doelen:

Voorkomen van wereldwijde temperatuurstijging

Bijdragen aan een recycling-georiënteerde samenleving

Herstellen en bewaken van de biodiversiteit

Verminderen van het gebruik van schadelijke chemische substanties