Konica Minolta

België

Giving Shape to Ideas

Groen verleden

Groen van gisteren tot vandaag

2014, februari - Konica Minolta wordt uitgeroepen tot ‘RobecoSAM Silver Class’ laureaat

RobecoSAM Silver Class

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) is uitgeroepen tot ‘RobecoSAM Silver Class’ laureaat, een wereldwijde onderscheiding voor duurzame bedrijfsvoering.

2013, december - Konica Minolta wordt bekroond met een ‘2013 Environment Minister’s Award for Global Warming Prevention Activity’

Environment Minister Award Logo

[Konica Minolta, Inc. is door het Japanse ministerie van leefmilieu bekroond met een ‘2013 Environment Minister’s Award for Global Warming Prevention Activity (Implementation of Countermeasures)’ (Onderscheiding van de minister van milieu voor acties ter voorkoming van de opwarming van de aarde (toepassing van tegenmaatregelen)) als erkenning voor de initiatieven om de opwarming van de aarde te voorkomen via haar ‘Green Factory Certification System’ (certificeringssysteem voor groene productievestigingen).

2013, november - Konica Minolta wordt lid van de ‘Electronic Industry Citizenship Coalition’ (EICC)

Met haar lidmaatschap van de EICC zal Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) haar prestaties en transparantie op het vlak van CSR-activiteiten kunnen opdrijven, aangezien ze nu toegang heeft tot de verschillende tools die de EICC biedt om in te spelen op veranderende sociale noden.

2013, november – Acties en transparantie op het gebied van klimaatverandering leveren Konica Minolta erkenning door de CDP als leidinggevende onderneming op

CDP Logo

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) heeft vandaag aangekondigd dat de CDP zich lovend heeft uitgelaten over de acties die ze onderneemt om emissies terug te dringen en de risico’s van klimaatverandering te matigen, en over de open manier waarop ze over klimaatverandering communiceert. Haar prestaties worden vandaag in het ‘CDP Japan 500 Climate Change Report 2013’ bekendgemaakt.

2013, september - Konica Minolta publiceert haar ‘CSR Report 2013’

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) heeft haar CSR Report 2013 gepubliceerd om alle belanghebbenden te informeren over de initiatieven van de groep op het vlak van Corporate Social Responsibility (maatschappelijk verantwoord ondernemen). In het CSR Report 2013 worden Konica Minolta’s wereldwijde activiteiten uiteengezet waardoor onder andere de CO2-emissies, over de hele levenscyclus beschouwd, tussen boekjaar 2005 en 2012 met 50% zijn gedaald. Het legt ook uit hoe de totale koolstofemissies verbonden aan de activiteiten van de groep doorheen de toeleveringsketen worden berekend.

2013, september - Konica Minolta publiceert haar ‘CSR Report 2013'

Dow Jones Sustainability Index Logo

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) is voor het tweede jaar op rij opgenomen in de ‘Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World)’, als erkenning voor haar economische, sociale en milieuprestaties.

2013, mei - Konica Minolta is voor het tiende jaar op rij opgenomen in de ‘FTSE4Good Global Index’

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) heeft vandaag aangekondigd dat de onderneming voor het tiende opeenvolgende jaar door de FTSE Group* (FTSE) uit het Verenigd Koninkrijk is opgenomen in de FTSE4Good Global Index, een van ’s werelds bekendste indexen voor maatschappelijk verantwoorde investeringen (SRI - socially responsible investment **).

2013, februari - Konica Minolta wint twee vermaarde CSR-onderscheidingen voor een goede start van een groen 2013

Konica Minolta’s CSR-activiteiten kunnen op steeds meer erkenning rekenen. Met het winnen van de ‘RobecoSAM Gold Class Award’ ziet de onderneming zich bekroond door een beleggingsspecialist die zich op duurzame beleggingen toelegt. De producten van Konica Minolta zijn recent bovendien ook geprezen voor hun milieuvriendelijkheid. Het is de allereerste keer dat een producent van MFP’s een ‘Eco Mark Award’ heeft gewonnen.

2012, augustus - Konica Minolta gaat door op de ingeslagen groene weg

Met haar ambitieuze plan ‘Eco Vision 2050’ wil imaging specialist Konica Minolta de CO2-emissies tegen 2050 aanzienlijk verlagen, zich actief inzetten voor een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen en grote inspanningen leveren ten voordele van biodiversiteit. Deze grootse streefdoelen gaan gepaard met kleine stapjes voorwaarts. Zo is in juni 2012 in Langenhagen een elektrische bedrijfswagen met laadstation in gebruik genomen, terwijl de optimalisatie van de IT-serverinfrastructuur nagenoeg tot een halvering van het stroomverbruik gedurende de laatste twee en een half jaar heeft geleid.

2012, mei - Konica Minolta voor het 9e opeenvolgende jaar opgenomen in de FTSE4Good Global Index

Konica Minolta Holdings, Inc. (Konica Minolta) is zeer blij te kunnen meedelen dat het bedrijf door FTSE International Limited (FTSE) in het Verenigd Koninkrijk opnieuw is opgenomen in de FTSE4Good Global Index, een van de meest bekende indexen ter wereld als het gaat om organisaties waar maatschappelijk verantwoord wordt geïnvesteerd (socially responsible investment [SRI]). Dit is voor de negende keer op rij dat Konica Minolta met deze erkenning werd beloond.

2012, april - Aan de top van groene ondernemingen

Konica Minolta is opgeklommen tot de hoogste regionen op de ranglijst van het 15e milieumanagementonderzoek van de Japanse nieuwsorganisatie Nikkei Publishing Inc. De expert op het gebied van documentverwerking staat op de 12e plaats van de 1744 fabrikanten en scoort het hoogst op drie van de vijf onderdelen van het onderzoek. Met dit resultaat is Konica Minolta de hoogst genoteerde leverancier van beeldinformatieproducten.

2011, december - Konica Minolta wint de prestigieuze milieuonderscheiding van het Verenigd Koninkrijk

Konica Minolta Business Solutions (UK) Ltd., gevestigd in Basildon, Essex, heeft de prestigieuze Green Apple Award gewonnen in verband met haar Optimized Print Services’ (OPS) Green Audit-proces.

2011, september - Konica Minolta wordt genoemd in de Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index

Konica Minolta wordt voor het derde jaar op rij genoemd in de Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific) in verband met haar economische, milieutechnische en maatschappelijke prestaties.

2011, juli - Konica Minolta ontving de prime status van oekom research AG

Konica Minolta ontving de prime status van oekom research AG, een van 's werelds toonaangevende beoordelingsinstanties op het gebied van duurzame investeringen en kredietwaardigheid. oekom deelde Konica Minolta in bij de toonaangevende bedrijven uit de sector. Het oekom prime-logo staat voor de meer dan gemiddelde betrokkenheid van Konica Minolta bij een duurzaam werk- en leefmilieu.

www.oekom-research.com

2011, april - Konica Minolta voor het 8e opeenvolgende jaar opgenomen in de FTSE4Good Global Index

De FTSE4Good Global wordt toegekend door de FTSE, een onafhankelijk bedrijf dat eigendom is van zowel de Financial Times als de London Stock Exchange Group.

Bedrijven over de hele wereld worden beoordeeld aan de hand van criteria, zoals het milieu, maatschappelijke en bedrijfsmatige prestaties en alleen bedrijven die aan zeer strenge normen voldoen, worden in de index opgenomen. Deze index kan worden gebruikt als referentiemateriaal voor investeerders en SRI-fondsen met uitzonderlijke belangen in MVO en duurzame prestaties.

2011, maart - Konica Minolta MFP's gecertificeerd door het Green Label Scheme van Hongkong

Konica Minolta Business Solutions (HK) Ltd. werd gecertificeerd met het Green Label Scheme van Hongkong (HKGLS) voor de drie multifunctionals bizhub C360, bizhub C280 enbizhub C220.

Het Green Label Scheme van Hongkong is een milieucertificaat dat wordt toegekend door de Green Council van Hongkong. De strikte criteria voor certificering omvatten niet alleen een vermindering van giftig materiaal, maar ook dat continu rekening met het milieu wordt gehouden tijdens de diverse fasen van de levensduur van het product.

2011, maart - Konica Minolta ontvangt voor het 2e opeenvolgende jaar de SAM Silver Class award

Konica Minolta neemt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) als onderneming uiterst serieus en streeft naar en creëert nieuwe “waarden” voor de maatschappij. Voor het 2e jaar op rij zijn de inspanningen van de gehele bedrijvengroep, waaronder haar initiatieven op lange termijn om de gevolgen voor het milieu te verminderen en de prestaties van het bedrijf te verbeteren, wereldwijd gewaardeerd. De onderneming wordt gezien als een toonaangevend bedrijf dat zich inzet voor een duurzaam werk- en leefmilieu.

2011, februari - Konica Minolta is het meest duurzame bedrijf in de beeldinformatiebranche

Konica Minolta is de hoogst genoteerde leverancier van beeldinformatieproducten en eindigde dit jaar op de 70e plaats van de onafhankelijke Global 100 Corporate Sustainability Benchmark list.

Corporate Knights, het tijdschrift voor schoon kapitalisme, publiceert samen met diverse partners al sinds 2005 jaarlijks de Global 100 list. Global 100 analyseert een aantal bedrijven en hun activiteiten op het gebied van milieu, bestuurlijke prestaties en financiële status. De top 100 bestaat uit bedrijven die aan de hand van een beoordelingsproces met uiteenlopende criteria uit een totaal van ca. 3500 kandidaten worden geselecteerd. Dus een notering op de Global 100 weerspiegelt de zorg en inspanningen van Konica Minolta ten aanzien van mens en milieu – in het bijzonder sinds de opstelling van Eco Vision 2050 in januari 2009.

2011, februari - Duurzame kunststof

Door middel van een geavanceerde chemische procestechnologie ontwikkelde Konica Minolta een eigen gerecycleerde, op PET-gebaseerde polymeersamenstelling, die veel milieuvriendelijker is. De bizhub 552 en de bizhub 652 zijn de eerste toestellen met de twee duurzame kunststoffen: de nieuwe polymeersamenstelling van gerecycleerde PET en het plantaardige bioplastic.

2011, januari -bizhub 363 – BLI Outstanding Achievement in Energy Efficiency

De bizhub 363 van Konica Minolta heeft in de stand-bymodus een extreem laag energieverbruik, zonder enig verlies van productiviteit. Daardoor heeft het de aandacht van de redacteuren van BLI getrokken en is het onderscheiden met de “Outstanding Achievement” award voor energiezuinigheid in de A3/Ledger MFP-categorie. Dit resulteert in een geschatte jaarlijkse energiebesparing van 57% ten opzichte van het gemiddelde van de geteste toestellen.

2010 Simitri-toner met biomassa viert zijn 10e verjaardag

Tot januari 2010 werd er wereldwijd ca. 30.000 ton Simitri- en Simitri HD-toner geleverd, waarvan ca. 9% of 2700 ton uit grondstoffen op plantaardige basis - ter vervanging van grondstoffen op petroleumbasis - bestaat. Daarmee is de hoeveelheid uitgestoten CO2 bij de verbranding van gebruikte documenten met ca. 8400 ton* CO2.

*) Voor polypropyleen op petroleumbasis (PP) en polyethyleenwas (PE) wordt voor iedere verbrande kilogram 3,127 kg CO2 uitgestoten (bron: “2002 Guidelines for Calculation Method of Greenhouse Gas Emissions” door het Japanse Ministerie van milieu). Daarom zorgt 2700 ton grondstoffen op plantaardige basis (x 3,127) voor ca. 8400 ton minder CO2-uitstoot.

2010 bizhub C452 – BLI Outstanding Achievement in Energy Efficiency

Dankzij het aanzienlijk lagere gemiddelde jaarlijkse energieverbruik heeft het onafhankelijke Amerikaanse keuringsinstituut BLI’s (Buyers’ Laboratory Inc.) de bizhub C452 onderscheiden met de Outstanding Achievement award als een van de meest energiezuinige modellen die in 2010 zijn getest.

2009, december – COP15

Als een van de hoofdsponsoren van de VN-klimaattop in Denemarken leverde Konica Minolta de essentiële afdrukfaciliteiten voor de afgevaardigden uit 180 verschillende landen: Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s is de een van de sponsoren van de 15e bijeenkomst van deelnemers aan de United Nations Framework Convention on Climate Change (COP15).

2008 United Nations Global Compact

Konica Minolta ondertekende in december 2008 het UN Global Compact. In Global Compact zijn tien universele principes vastgelegd op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anticorruptie.

2008 Verbetering van distributieroutes en –systemen

Konica Minolta vermindert de uitstoot van CO2 van haar distributienetwerk door de logistieke organisatie wereldwijd te reorganiseren. In juni 2008 verhuisden twee logistieke centra, eentje in Duitsland voor MFP's en een in België voor printers, naar een nieuwe locatie in Emmerich, Duitsland, om vanaf daar heel Europa te bedienen.


De plaats Emmerich werd gekozen omdat de goederen nadat zij per schip in Rotterdam zijn aangekomen, hun reis over water kunnen voortzetten en dus geen transport over de weg nodig is. Door de centrale ligging in Europa worden bovendien transporttijden en afstanden naar de klanten verkort.

 

2007 bizhub C650/C550 wint de Energy Conservation Grand-prijs

bizhub C650/C550 wint in 2007 de Japanse Energy Conservation Grand-prijs.

2007 Inductieverwarming (IH) fusingtechnologie

Konica Minolta lanceert de eerste MFP met inductieverwarming (IH) fusingtechnologie. Als eerste product in de industrie is de bizhub C550 voorzien van deze energiezuinige fusingeenheid. Het verwarmen van de fusingeenheid met behulp van inductieverwarming verkort de opwarmtijd, waardoor het energieverbruik aanzienlijk daalt.

2004 Introductie van CSRC – CS Remote Care

CS Remote Care zorgt voor een interactieve informatie-uitwisseling tussen het toestel bij de klant en ons servicemanagementsysteem telkens wanneer deskundige ondersteuning voor het onderhoud is vereist. Het systeem van Konica Minolta communiceert rechtstreeks met het relevante Konica Minolta-servicecentrum, bijv. door middel van e-mail. Voordat onze monteurs de klant bezoeken, weten zij vaak al hoe ze het probleem moeten oplossen – zo zijn de bezoeken efficiënter en in vele gevallen zelfs geheel overbodig, waardoor tevens de CO2-uitstoot van ons wagenpark wordt verminderd.

2003 Eerste digitale multifunctional met het Duitse "Blauwe Engel"-ecolabel

In december 2003 ontvangen onze “DiALTA Di3510” en “DiALTA Di3510f” als eerste digitale multifunctionals ter wereld het Duitse "Blauwe Engel"-ecolabel.

2002 Start van de productie van Simitri-kleurentoner

Als logisch vervolg op de productie van monochrome Simitri-toner sinds 2000 introduceert Konica Minolta in 2002 een gepolymeriseerde toner voor de “ontbrekende” kleuren cyaan, magenta en geel. Om het milieu te ontzien, bevatten de 4 tonerkleuren al vanaf het begin grondstoffen op plantaardige basis.

2001 Clean Planet-programma

Konica Minolta creëert het Konica Minolta Clean Planet-recyclingprogramma om de gevolgen voor het milieu te verminderen. Het programma biedt eigenaren van magicolor- en pagepro-producten de mogelijkheid om gemorste toner en lege tonercassettes gratis af te voeren.

2000 Eerste fabrikant die een gepolymeriseerde toner voor gebruik in een monochrome MFP introduceert

Konica Minolta begint in december 2000 met de productie van haar originele Simitri gepolymeriseerde toner en wordt daarmee de eerste leverancier ter wereld die een gepolymeriseerde toner voor gebruik in een monochrome MFP op de markt brengt. Deze toner wordt milieuvriendelijk geproduceerd, aangezien ca. 9% van de grondstoffen plantaardig is.

1995 Konica Minolta onderschrijft het Responsible Care-initiatief

De Responsible Care-filosofie omvat vrijwillige maatregelen om gedurende de gehele levensduur van een product de veiligheid, gezondheid en bescherming van het milieu, ten aanzien van chemische substanties, te garanderen. Konica Minolta is al een actief lid van de Japanse Responsible Care-Raad sinds de oprichting van de organisatie in 1995.

1992 Eerste Blauwe Engel-teken voor copiers wereldwijd

Konica Minolta ontvangt 's werelds eerste Blauwe Engel-certificaat voor een copier in januari 1992.

1984 Invoering van organische fotogeleidende drums (OPC)

Konica Minolta start met het gebruik van organische fotogeleidende drums (OPC) die niet giftig zijn. Het organische oppervlak is extreem lichtgevoelig, niet giftig en absoluut onschadelijk voor de gezondheid. In tegenstelling tot OPC-geleiders bevatten selenium en dienovereenkomstige samenstellingen wel giftige bestanddelen.

1980 Lancering van de eerste copier van Konica Minolta met een tonerrecyclagesysteem

Konica Minolta introduceert de EP-310 als eerste copier met een tonerrecyclagesysteem, d.w.z. dat de toner die tijdens het afdrukproces niet aan het papier blijft hechten, wordt opgevangen, opnieuw verwerkt en hergebruikt.