Konica Minolta

België

Giving Shape to Ideas

Groene certificaten

Groene certificaten

Blauwe Engel

 

Het Blauwe Engel-ecolabel werd als eerste officiële milieulabel in 1978 in Duitsland gelanceerd. Het Blauwe Engel-ecolabel wordt toegekend aan producten en diensten die veel minder belastend zijn voor het milieu dan gemiddeld. Nadat Konica Minolta in januari 1992 's werelds eerste Blauwe Engel-certificaat voor copiers heeft ontvangen, zijn er nog vele gevolgd terwijl de lat voor toekenning van het certificaat steeds hoger is gelegd.

Kantoortoestellen met afdrukfunctie (printers, copiers, multifunctionals),
RAL-UZ 122

Voordelen voor het milieu en de gezondheid

  • Minimale invloed van verontreinigd stof op de luchtkwaliteit binnenshuis
  • Laag energieverbruik in inactieve modi voor een beter klimaatbeheer
  • Minder lawaai, dus geen verstoringen van de concentratie van de gebruiker
  • Gebruik van gerecycleerd papier
  • Duplexeenheid voor dubbelzijdig afdrukken op high-end voorzieningen

www.blauer-engel.de/en

Energy Star

  • In het kader van een energiebesparingsprogramma voor kantoorapparatuur kunnen toestellen die aan bepaalde normen voldoen, een Energy Star-label krijgen. .
  • Energy Star stamt uit 1995 en is een gezamenlijk programma van de Japanse en Amerikaanse overheid. Het internationale programma wordt inmiddels ook toegepast in de EU, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Taiwan en andere landen.

www.eu-energystar.org

BLI Award voor energiebesparing

 

Tweemaal per jaar kent BLI (Buyers’ Laboratory Inc.), een onafhankelijk Amerikaans testinstituut, de Outstanding Achievement Award toe aan de meest energiezuinige modellen die werden getest. De bizhub C452 en bizhub 363 zijn onderscheiden met deze award vanwege hun aanzienlijk lager dan gemiddeld energieverbruik op jaarbasis. BLI benadrukte dat de bizhub C452 en bizhub 363 zonder verlies van productiviteit op de laagste energiestanden kunnen worden ingesteld, omdat de opstarttijden vanuit de energiespaarstand en de slaapstand ver onder het gemiddelde liggen.

www.buyerslab.com

RoHS (Restriction of use of hazardous substances)

 

Konica Minolta onderschrijft de RoHS-richtlijn volledig en vermijdt niet alleen de in de lijst opgenomen materialen in de door RoHS aangegeven producten, maar ziet af van het gebruik van deze materialen in alle kantoortoestellen.

www.rohs.eu

Global 100 Corporate Sustainability Benchmark list

 

Konica Minolta is de hoogst genoteerde leverancier van beeldinformatieproducten en eindigde dit jaar op de 70e plaats van de onafhankelijke Global 100 Corporate Sustainability Benchmark list.

Corporate Knights, het tijdschrift voor schoon kapitalisme, publiceert samen met diverse partners al sinds 2005 jaarlijks de Global 100 list. Global 100 analyseert een aantal bedrijven en hun activiteiten op het gebied van milieu, bestuurlijke prestaties en financiële status.

Dus een notering op de Global 100 weerspiegelt de zorg en inspanningen van Konica Minolta ten aanzien van mens en milieu – in het bijzonder sinds de opstelling van Eco Vision 2050 in januari 2009.

www.corporateknights.ca