Konica Minolta

België

Giving Shape to Ideas

Groene functionaliteit

Groene functionaliteit

Dubbelzijdig afdrukken en kopiëren

 

Bijna alle toestellen van Konica Minolta ondersteunen dubbelzijdig afdrukken en kopiëren, meestal bij dezelfde snelheid, waardoor papier, tijd en geld wordt bespaard

Voorbeeld: Het kopieer-/afdrukvolume bedraagt 250 pagina's per week.

Dubbelzijdig afdrukken en kopiëren levert dan jaarlijks een besparing van 6500 vel op.

Dat komt overeen met 13 riemen papier van elk 500 vel.

N-up afdrukken en kopiëren

 

Deze functie biedt de mogelijkheid om verschillende pagina's van een document op een enkel vel papier te combineren. Ze wordt gebruikt voor conceptdocumenten en archiveren. Deze slimme functie bespaart toner en papier en dus ook geld.
Naast dubbelzijdig afdrukken kunnen er ook twee pagina's op ieder vel A4-papier worden afgedrukt of gekopieerd. Zo kan het papierverbruik nog verder worden teruggedrongen. Zo kan tot wel 9500 vel per jaar worden bespaard.

Hergebruik van enkelzijdige afdrukken

 

Tegenwoordig worden de meeste documenten afgedrukt voor eenmalig gebruik, bijv. e-mailinformatie, internetpagina's enz. Meestal ook nog enkelzijdig en op slechts één pagina. De meeste toestellen van Konica Minolta kunnen dubbelzijdig afdrukken, bovendien kunnen ze gebruikte media verwerken en afdrukken op de lege kant van een vel. Om te voorkomen dat gebruikt papier per ongeluk voor officiële doeleinden wordt gebruikt, kan een van de papierladen van de printer specifiek op enkelzijdig afdrukken worden ingesteld. Hergebruik van papier zorgt ervoor dat de natuurlijke bronnen elke dag weer worden ontzien.

Combineren van afdruk- en kopieeropdrachten

 

Voor kleine afdruk- en kopieeropdrachten zijn herhaaldelijke opwarmcycli nodig, waardoor veel minder zuinig met energie wordt omgesprongen. Soms is het daarom handig om afdruk- of kopieeropdrachten in de persoonlijke postbus te verzamelen. Als het schikt, kunnen de opgeslagen opdrachten gemakkelijk in één keer worden afgedrukt. Een bijkomend voordeel is dat alle opgeslagen gegevens al voorbereid zijn, waardoor inactieve tijd en herhaaldelijke opwarming tussen de afdrukopdrachten door wordt vermeden.

Test & Print

 

Gebruikers kunnen een proefafdruk van een pagina maken of instellen voordat de hele opdracht wordt afgedrukt of gekopieerd. Dit is de meest efficiënte manier om verspilling van papier en toner tegen te gaan. Bespaar papier, tijd en geld

Lege pagina’s overslaan

 

Documenten hebben vaak blanco pagina’s, bijv. omdat ze tot boekjes worden verwerkt of om te zorgen dat een nieuw hoofdstuk altijd op de rechterpagina begint. Om te voorkomen dat lege pagina's worden afgedrukt, kan de printcontroller deze lege pagina's automatisch uit het document verwijderen.

Overlay-functie

 

Met de producten van Konica Minolta kunnen briefhoofden worden afgedrukt die in overlay-bestanden zijn opgeslagen. Deze bestanden bevatten alle bedrijfsinformatie en kunnen automatisch op geselecteerde pagina's worden afgedrukt. In geval van wijzigingen kan het opgeslagen bestand snel worden aangepast en bijgewerkt. Zo wordt voorkomen dat grote hoeveelheden voorbedrukt papier moeten worden vernietigd.

My Tab

 

De My Tab-functie is inmiddels beschikbaar op de meeste nieuwe kantoormodellen en maakt de bediening nog gemakkelijker, omdat gebruikers zelf hun meest gebruikte functies op één instelscherm kunnen samenbrengen. Milieuvriendelijke instellingen zoals dubbelzijdig of n-up afdrukken kunnen naar keuze worden ingesteld. My Tab maakt de bediening van verschillende toestellen veel eenvoudiger omdat het op ieder systeem kan worden geopend. In principe is een opleiding voor de gebruiker niet nodig en de voordelen voor het bedrijf zijn door de korte leercurve aanzienlijk.

Green XPS Print Preview

 

De XPS Print Preview-functie van Konica Minolta combineert efficiënt kantoorgebruik, lagere TCO en een groter milieubewustzijn door verspilling bij het afdrukken te beperken. Grote hoeveelheden mislukte afdrukken als gevolg van onjuiste instellingen leiden tot verspilling van papier en toner. XPS Print Preview is een nauwkeurige preview-functie die op het computerscherm exact laat zien wat er zal worden afgedrukt. Exacte afdrukposities, evenals de perforeer- en nietposities kunnen op het scherm worden bevestigd, waardoor een proefafdruk overbodig wordt. Een eco-meter laat zien hoeveel papier er wordt bespaard. Vermijd misdrukken, bespaar papier – kies voor groen!

Timer en kalenderfunctie

 

Om te voorkomen dat een toestel uitvalt, zijn de energiespaarstand en de slaapstand van Konica Minolta’s toestellen met een timer en kalenderfunctie uitgerust, zodat het systeem dagelijks, wekelijks of op de juiste data en tijden wordt geactiveerd. Zo kan bijvoorbeeld voor normale werkdagen een automatische start- en stoptijd worden gedefinieerd. Op zon- en feestdagen kan voor een complete uitschakeling worden gekozen.

FSC-gecertificeerde media

 

Konica Minolta adviseert voor al haar kantoorsystemen FSC-gecertificeerde afdrukmedia. FSC-certificering (Forest Stewardship Council) houdt in dat de papierfabrikanten verantwoord bosbeheer onderschrijven. Papiersoorten met het FSC-certificaat worden veel milieuvriendelijker geproduceerd, terwijl ze geenszins van slechtere kwaliteit of minder betrouwbaar zijn.

www.fsc.org