Groene technologieën

WIJZIG KEUZE

Lage TEC-waarde

De verschillende kantoortoestellen van Konica Minolta vallen op door hun zeer lage TEC-waarden:

  • De TEC-waarde staat voor het wekelijkse energieverbruik van een elektrisch apparaat (typical weekly electricity consumption TEC) gebaseerd op een gemiddeld kantoorgebruik. Onze nieuwste productgeneraties schakelen sneller over naar de energiespaarstand en verbruiken in de slaapstand aanzienlijk minder stroom dan oudere toestellen.
  • Daardoor dalen de werkingskosten en stijgt de milieuvriendelijkheid van alle kantoortoestellen van Konica Minolta. Dit is onze manier om het stroomverbruik tot een minimum te beperken en de CO2-uitstoot nog verder te verlagen.

Voorbeeld van een kleurenmultifunctional

In de afgelopen jaren kon het energieverbruik enorm worden verlaagd. De huidige bizhub C452 gebruikt minder dan de helft van de energie die zijn voorganger, de bizhub C450, gebruikte. Belangrijkste redenen voor deze drastische verlaging van het energieverbruik zijn de Simitri HD-tonertechnologie en IH-fusingtechnologie. Bij vergelijking met de C652 zien we dat dit model 20 pagina's sneller is dan de bizhub C450 en toch maar de helft van de hoeveelheid energie gebruikt – m.a.w. het energieverbruik kon worden gehalveerd, terwijl de snelheid in de afgelopen jaren met 20 pagina’s/minuut is toegenomen.

Bij vergelijking met de C652 zien we dat dit model 20 pagina's sneller is dan de bizhub C450 en toch maar de helft van de hoeveelheid energie gebruikt – m.a.w. het energieverbruik kon worden gehalveerd, terwijl de snelheid in de afgelopen jaren met 20 pagina’s/minuut is toegenomen.