Konica Minolta

België

Giving Shape to Ideas

Bedrijfsonderdelen

BEDRIJFSINFORMATIE

Het doel van Konica Minolta is te weten wat klanten denken; om hun behoeften vanuit hun perspectief te begrijpen en om de uitdagingen die hun organisaties tegenkomen op te lossen - om zo tot het beste resultaat te komen.

Terug naar het overzicht

Bedrijfsonderdelen

Konica Minolta Business Technologies, Inc.

Omdat het belang van visuele informatie in de nabije toekomst waarschijnlijk enorm zal toenemen, streeft Konica Minolta ernaar bedrijfsomgevingen te creëren waarin mensen door middel van beelden efficiënter kunnen communiceren. Belangrijke trends, zoals stelselmatig indelen, netwerken en kleurafdrukken, worden door Konica Minolta ondersteund door het ontwerpen van apparatuur voor zakelijk gebruik met ruimere mogelijkheden en een verbeterde multifunctionele bruikbaarheid – aldus inspelend op de trend naar een groeiende diversiteit aan beeldinformatieproducten en op de bijbehorende gebruikspatronen en behoeften.

Konica Minolta Sensing, Inc.

Aan de hand van de verzamelde technologieën op het gebied van camera's en fotografische belichtingsmeters heeft Konica Minolta vele innovatieve radiometrische instrumenten voor het meten van licht, kleur en temperatuur ontwikkeld. Zo worden bedrijven ondersteund met detectie- en beeldverwerkingstechnologieën voor diverse toepassingen op het gebied van licht, kleur, temperatuur, weergave, 3D-digitalisatie en medische toepassingen. Op dit moment voert het bedrijf meer dan 70 meetinstrumenten in vijf categorieën in zijn assortiment.
Veel van de producten van Konica Minolta hebben gezorgd voor nieuwe standaards op het gebied van meetapparatuur. Konica Minolta produceert meetinstrumenten onder strikte kwaliteitsborgingssystemen, waardoor wordt gegarandeerd dat de producten aan de Japanse industriële richtlijnen, de Duitse DIN-richtlijnen en haar eigen strenge kwaliteitsnormen voldoen.

Konica Minolta Medical & Graphics, Inc.

Konica Minolta Medical & Graphics produceert röntgenfilms en verwerkingsapparatuur in combinatie met input-/outputtoestellen, contrastmedia, medische artikelen en een brede waaier van andere producten voor de medische wereld. Door het gebruik van unieke technologieën zijn wij tevens in staat om uiterst geavanceerde producten op grafisch gebied te leveren, inclusief films voor het maken van platen en invoer-/uitvoercontrolesystemen voor beeldverwerking. In de toekomst zullen wij onze inspanningen richten op het ontwikkelen van systemen en software met digitale en netwerkkenmerken.

Konica Minolta Planetarium Co., Ltd.

Konica Minolta brengt in Japan sinds 1958 planetaria en aanverwante technologieën op de markt. Doordat ze op dit gebied in de loop der jaren veel technologieën heeft gebruikt en verbeterd, kan Konica Minolta beter reageren op de behoeften van Japanse exploitanten van planetaria, die steeds meer geïnteresseerd raken in het maken van full-dome-films, computertekenfilms, videoprojecties en multimediastrategieën. In het bijzonder van Laserscan – 's wereld eerste laserprojectiesysteem dat in de Verenigde Staten is ontwikkeld en in staat is om beelden op de volledige diepte en omtrek op planetariumkoepels te projecteren – wordt verwacht dat het nieuwe markten kan openen voor diverse planetariumshows en amusementstoepassingen.
Naast de Japanse activiteiten is Konica Minolta gestart met marketingactiviteiten in de rest van Azië.

Konica Minolta Opto, Inc.

Technologieën op het gebied van de visuele informatie-industrie worden permanent verbeterd. Door de ontwikkeling van onze informatiemaatschappij groeit ook het aantal toepassingsmogelijkheden voor optische technologieën. Door geavanceerde optische technologieën te ontwikkelen, draagt Konica Minolta in belangrijke mate bij aan innovaties op dit gebied. O.a. door unieke optische toestellen en componenten te creëren en deze in heel veel producten zoals laptops of dvd-spelers toe te passen.