Disaster Recovery

Om business continuïteit te garanderen.

 

Disaster Recovery

 
Door de digitalisering zijn organisaties afhankelijker geworden van hun IT-systemen. Storingen in uw IT-infrastructuur zorgen ervoor dat kritische bedrijfsprocessen worden verstoord. Het is dus cruciaal om storingen zo snel mogelijk op te lossen en dataverlies zo veel mogelijk te beperken.
 

Disaster recovery en bedrijfscontinuïteit

 
Breekt bij u het angstzweet uit wanneer u denkt aan overstromingen, branden en aardbevingen? Dergelijke rampen doen zich niet vaak voor, waardoor ondernemingen laks zijn in het voorzien van richtlijnen. Toch zijn het vaak geen extreme rampen die de continuïteit van uw bedrijf kunnen verstoren – meestal gaat het om stroompannes, serverstoringen, malware of virussen, of menselijke fouten.

Om de business continuity te blijven garanderen, is een uitgebreide strategie van groot belang, zodat u in geval van grote of kleine incidenten snel uw activiteiten weer kan hervatten. Het opstellen van een business continuity plan, waar het disaster recovery plan een essentieel onderdeel van uitmaakt, is essentieel.
 

Een disaster recovery plan zorgt voor gemoedsrust


Een disaster recovery plan is meer dan het voorzien van een back-up oplossing voor uw onderneming. Het is een draaiboek dat beschrijft hoe u de risico’s zo veel mogelijk kan beperken en welke stappen er ondernomen moeten worden wanneer er zich een incident voordoet.

Het doel van een disaster recovery plan is:
  • de storing zo snel mogelijk oplossen,
  • de schade zo minimaal mogelijk te houden en zo veel mogelijk te herstellen,
  • de onderneming zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen.


Een disaster recovery plan opstellen voor uw bedrijf?


Storingen kunnen een grote invloed hebben op uw organisatie. Trap dus niet in de val en wacht niet tot er zich een storing voordoet die uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengt. Maak een afspraak met onze experts, en stel samen met hen een disaster recovery plan op dat bij uw onderneming past.
 

Lees meer op onze blog

Wat zijn de security valkuilen van thuiswerken?

De voorbije jaren zijn er heel wat technologische innovaties ontwikkeld die sterk hun stempel drukten op het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering, cloud computing, artificiële intelligentie en internet of things. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een efficiëntere manier van werken, binnen en buiten de muren van het kantoor.

Lezen

Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.
Lezen

Thuiswerkers: pas op voor phishing!

We moeten allemaal even roeien met de riemen die we hebben. Zo ook de cybercriminelen. Nu iedereen massaal thuiswerkt door de coronaproblematiek, passen ook hackers hun praktijken aan. En thuiswerkers blijken een ideale slachtoffer te zijn.
Lezen