Firewalls

De buffers of gatekeepers tussen uw intern netwerk en het internet.

 

Firewalls

 
De voorbije jaren is het aantal cyberaanvallen, hacks, virussen en gegevensdiefstallen sterk gestegen. Niet zo vreemd, aangezien bedrijven ook steeds meer gevoelige bedrijfsinformatie digitaal delen en verzenden. Een vogel voor de kat helaas, tenzij u uw toestellen en bedrijfsnetwerk voldoende beschermt. Dit kan onder meer door het inzetten van een efficiënte firewall, als onderdeel van een goed uitgedachte security structuur.
 

Wat is een firewall?

 
Een firewall werkt als een buffer of gatekeeper tussen enerzijds uw intern netwerk en anderzijds het internet. Dankzij een firewall wordt schadelijk verkeer naar uw netwerk geblokkeerd, zodat uw data en IT-infrastructuur beschermd zijn tegen ongewenste, externe aanvallen. Deze gatekeeper bepaalt met andere woorden welke data door mag en welke niet. Een firewall vormt dan ook een cruciaal onderdeel van uw beveiligingsstrategie. Ook in een wereld waarin “cloud” een hot topic geworden is en er zich minder informatie dan vroeger binnen de perimeter van uw fysieke netwerkinfrastructuur bevindt.
 

Hoe kiest u de meest geschikte firewall?


Er bestaan verschillende soorten firewalls en het is niet altijd meteen duidelijk welke de meest geschikte is voor uw onderneming. Daarom zetten we ze graag even op een rijtje:
 

Next Generation Firewall
Deze firewall is actief op applicatieniveau en controleert alle apps die door uw netwerk gaan. Daarnaast wordt ook het gedrag van de gebruiker en de bijbehorende risico’s onder de loep genomen. In geval van een mogelijke aanval of verdacht verkeer, zal het Intrusion Prevention System dit herkennen en het netwerk vervolgens onmiddellijk blokkeren. De Next Generation Firewall is dan ook de meest professionele gatekeeper.

Unified Threat Management Firewall
De Unified Threat Management Firewall, kortweg UTM Firewall, werkt als een multifunctionele netwerkbeveiliging en garandeert de optimale veiligheid van uw netwerk. Dit is mogelijk omdat deze firewall gelijktijdig anti-spam, antivirus, Intrusion Prevention, content filtering en anti-spyware kan doorvoeren.

Sandboxing
Sandboxing is een andere vorm van firewall waarbij verdachte bestanden eerst naar een aparte cloudomgeving of sandbox verstuurd worden ter controle. Daar worden ze getest en als veilig of onveilig beschouwd. De veilige bestanden vinden vervolgens hun weg naar de eindgebruiker, de onveilige bestanden worden tegengehouden. Deze firewall wint aan populariteit sinds de komst van cryptolocker virussen.
 

Op zoek naar een efficiënte firewall voor uw bedrijf?


Een goed uitgebouwde en sterke firewall is dus onmisbaar voor de beveiliging van uw data en netwerk. Bij Konica Minolta beschikken we over de nodige expertise om u te adviseren bij uw keuze en de juiste firewall voor uw onderneming te implementeren. Interesse? Neem dan snel contact op met ons!
 

Lees meer op onze blog

Wat zijn de security valkuilen van thuiswerken?

De voorbije jaren zijn er heel wat technologische innovaties ontwikkeld die sterk hun stempel drukten op het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering, cloud computing, artificiële intelligentie en internet of things. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een efficiëntere manier van werken, binnen en buiten de muren van het kantoor.

Lezen

Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.
Lezen

Thuiswerkers: pas op voor phishing!

We moeten allemaal even roeien met de riemen die we hebben. Zo ook de cybercriminelen. Nu iedereen massaal thuiswerkt door de coronaproblematiek, passen ook hackers hun praktijken aan. En thuiswerkers blijken een ideale slachtoffer te zijn.
Lezen