Storage

om waardevolle data veilig en efficiënt te bewaren.

 

Storage

 
Zowel grote als kleine bedrijven verwerken op dagelijkse basis een gigantische hoeveelheid data. Dankzij de technologische vooruitgang kan men veel interessante inzichten halen uit deze data. Zo’n massa aan waardevolle data moet natuurlijk op een veilige en efficiënte manier bewaard worden. Een geschikt dataopslagsysteem is dus onmisbaar voor uw bedrijf, maar hoe kiest u nu het juiste storage systeem?
 

De weg naar het geschikte storage systeem

 
Voordat u met uw zoektocht naar een gepaste storage oplossing begint, is het belangrijk even stil te staan bij enkele cruciale vragen:
 
  • Hoe lang denkt u uw data te willen bewaren?
  • Van waar en voor wie moet deze data allemaal toegankelijk zijn (en waar en voor wie niet)?
  • Hoeveel data wenst u op te slaan?
  • Welke procedure moet er voorzien worden in geval van dataverlies?
  • Moeten uw werknemers alle data even snel kunnen raadplegen
  • Moet er een volwaardig back-up systeem opgezet worden zodat uw data ook beschikbaar blijft wanneer uw storage systeem uitvalt?
  • Op welke manier en hoe snel wil u kunnen herstellen van een mogelijke data breach?
Het zijn stuk voor stuk zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u een storage systeem kiest. Want de keuze voor gepaste storage is geen eenvoudige taak, zeker niet wanneer u te maken krijgt met heel wat vaktermen als SAN, SAS, SSD, cloud storage, hybrid, deduplicatie, enzovoort.

Daarnaast mag u de belangrijkste pijlers van een goede storage ook niet uit het oog verliezen, namelijk: schaalbaarheid, security, efficiëntie en snelheid. Wanneer deze niet of onvoldoende aanwezig zijn in een storage systeem, kan dat een stevige impact hebben op uw productiviteit en bedrijfscontinuïteit.
 

Kies de juiste storage met de hulp van een ervaren expert


Om ervoor te zorgen dat u niet verdwaalt in de verschillende mogelijkheden omtrent storage, is het aangewezen om een expert ter zake onder de arm te nemen. Deze zal u helpen bij het kiezen van de juiste storage voor uw organisatie. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met het kostenplaatje, maar ook met de behoeften van uw bedrijf, aan de hand van een diepgaande analyse. 

Bij Konica Minolta beschikken we over de nodige expertise om samen met u op zoek te gaan naar de perfecte storage voor uw bedrijf. Interesse? Neem dan snel contact op met ons!
 

Lees meer op onze blog

Wat zijn de security valkuilen van thuiswerken?

De voorbije jaren zijn er heel wat technologische innovaties ontwikkeld die sterk hun stempel drukten op het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering, cloud computing, artificiële intelligentie en internet of things. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een efficiëntere manier van werken, binnen en buiten de muren van het kantoor.

Lezen

Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.
Lezen

Thuiswerkers: pas op voor phishing!

We moeten allemaal even roeien met de riemen die we hebben. Zo ook de cybercriminelen. Nu iedereen massaal thuiswerkt door de coronaproblematiek, passen ook hackers hun praktijken aan. En thuiswerkers blijken een ideale slachtoffer te zijn.
Lezen