Wi-Fi Access Points

om uw bestaande Wi-Fi-netwerk uit te breiden voor een optimale dekking.

 

Wi-Fi Access Points


In de voorbije jaren is het belang van Wi-Fi zowel privé als in professionele context onmisbaar geworden. Niet vreemd, aangezien er bij heel wat professionele taken internet vereist is. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers hun taken goed kunnen uitvoeren, is het essentieel dat u in heel het bedrijf gemakkelijk en veilig toegang tot het Wi-Fi-netwerk voorziet. 

 

Wat is een Wi-Fi access point?
 

Met een Wi-Fi access point breidt u uw bestaande Wi-Fi-netwerk uit om zo de dekking te optimaliseren. Op deze manier kunnen alle toestellen binnen het gebouw connecteren via Wi-Fi.

Vooral uw eigen medewerkers verwachten een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk, zodat ze hun taken efficiënt kunnen uitvoeren. Maar ook bezoekers, klanten en leveranciers beschikken graag over toegang tot het internet, zodat ze verder kunnen werken of een commerciële presentatie kunnen geven.

 

Waar moet u op letten bij de aankoop van een Wi-Fi access point?
 

Het is belangrijk dat u de juiste Wi-Fi-oplossing kiest voor uw onderneming, zodat iedereen in het hele gebouw verbinding kan maken. We zetten de belangrijkste factoren die u in overweging moet nemen bij het kiezen van een Wi-Fi access point, op een rijtje:

 
  • Performantie – Wat zijn de maximumsnelheden van het access point? Liggen die hoger of lager dan de snelheden die uw internetprovider aanbiedt?
  • Dekkingsgraad – Is de dekkingsgraad voldoende voor de afstand die u wil overbruggen en de oppervlakte die u wil dekken?
  • Beheer – In hoeverre kan u uw Wi-Fi instellen en configureren naar uw noden en wensen?
  • Veiligheid – Kunt u gemakkelijk monitoren en beheren wie er toegang heeft tot het Wi-Fi-netwerk?
  • Gebruiksvriendelijkheid – Is de Wi-Fi gemakkelijk toegankelijk voor uw medewerkers? Kunnen externen zich ook gemakkelijk aanmelden?
 

Beheer van de Wi-Fi


In uw zoektocht naar een geschikte Wi-Fi-oplossing, komt beheer al snel aan bod. Gaat u voor een cloud of on-premise oplossing? Waar zet u de controllers? Het antwoord op deze belangrijke vragen, zal bepalen voor welke oplossing het beste is voor uw bedrijf. Eénmaal die keuze gemaakt is, is het moeilijk om nog te veranderen, tenzij u bereid bent om opnieuw te investeren. Zorg er dus voor dat u meteen de juiste keuze maakt.

 

Aruba Networks


Aruba Networks, onze partner in Wi-Fi access points, beschikt over een breed gamma aan professionele Wi-Fi-oplossingen. U kan perfect starten met een stand-alone oplossing en later uitbreiden naar een cloud managed oplossing. De Aruba Network producten bieden tal van mogelijkheden en kunnen aan al uw eisen voldoen.


Op zoek naar een Wi-Fi-oplossing voor uw bedrijf?


Een betrouwbare en snelle Wi-Fi-oplossing is onmisbaar voor elke onderneming. Neem contact op met één van onze Wi-Fi-specialisten voor meer info of vrijblijvend advies. Tijdens een live demo gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor uw onderneming.
 

Lees meer op onze blog

Wat zijn de security valkuilen van thuiswerken?

De voorbije jaren zijn er heel wat technologische innovaties ontwikkeld die sterk hun stempel drukten op het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering, cloud computing, artificiële intelligentie en internet of things. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een efficiëntere manier van werken, binnen en buiten de muren van het kantoor.

Lezen

Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.
Lezen

Thuiswerkers: pas op voor phishing!

We moeten allemaal even roeien met de riemen die we hebben. Zo ook de cybercriminelen. Nu iedereen massaal thuiswerkt door de coronaproblematiek, passen ook hackers hun praktijken aan. En thuiswerkers blijken een ideale slachtoffer te zijn.
Lezen