Uitvaartzorg Vanderborght waarborgt kwaliteit van drukwerk met Konica Minolta

Uitvaartzorg Vanderborght waarborgt kwaliteit van drukwerk met Konica Minolta

Uitvaartzorg Vanderborght waarborgt kwaliteit van drukwerk met Konica Minolta

Nieuwe printer biedt extra service aan klanten, uitstekende kwaliteit en tijdwinst


Al vier generaties lang verzorgt Uitvaartzorg Vanderborght vanuit Averbode begrafenissen en crematies. Bij deze bedrijfsactiviteiten is kwaliteitsdrukwerk in de vorm van rouwkaarten en 

-prentjes een belangrijk onderdeel van de dienstverlening aan families, die afscheid nemen van een geliefde. Vroeger besteedde het bedrijf het drukwerk eerder uit, maar nu maakt Vanderborght al enkele jaren gebruik van eigen voorzieningen. Het bedrijf zet hiervoor sinds 2017 de AccurioPrint C3070L van Konica Minolta in.

Lien Vanderborght, die het bedrijf in 2019 overnam van haar ouders en nu zaakvoerster is, geeft het belang aan van het in eigen huis kunnen verzorgen van drukwerk. “Bij een uitvaart wil een familie begrijpelijkerwijs graag zo snel mogelijk rouwbrieven uitsturen. Doordat wij dit proces volledig in eigen huis kunnen uitvoeren, kunnen wij die snelheid bieden. Families kunnen bij ons kiezen uit veel verschillende ontwerpen of eventueel een eigen opzet meenemen. Daarnaast hebben ze de keuze uit verschillende papierdiktes. We kunnen ter plaatse een proefdruk laten zien, waarop de familie een akkoord kan geven. Het gaat in het algemeen al gauw om een tweehonderdtal rouwbrieven die een familie verstuurt. Onze klanten zijn heel tevreden dat bij ons alles zo snel kan verlopen. Zij kunnen na het eerste gesprek naar huis met het drukwerk en meteen verder met adresseren en verzenden.”


Gebruiksgemak en kwaliteit


Naast snelheid is ook gebruiksgemak een belangrijk voordeel van de AccurioPrint C3070L, benadrukt Lien Vanderborght. “De printer is rechtstreeks gekoppeld aan de pc, wat het heel makkelijk maakt om klanten voorbeelden te laten zien via de printmanager-functie, maar ook om printopdrachten op te geven. Even belangrijk is de kwaliteit. Dat speelt vooral een rol bij foto’s. De Konica Minolta-printer levert op dat gebied heel goede prestaties met zeer scherpe foto’s. Het komt steeds vaker voor dat mensen een fotocollage op de rouwkaart of het rouwprentje willen laten plaatsen. Ook dan is de kwaliteit uitstekend, met goede uitlijning en geen enkele verspringing.” 


Efficiëntie


Een ander aspect dat Lien Vanderborght noemt, is de toegenomen efficiëntie wat het papiergebruik betreft. “Wij zien dat de printer goed uit de voeten kan met heel smalle printmarges. Daardoor kunnen we zeer efficiënt omgaan met papier.” Door de snelheid en efficiëntie die de AccurioPrint met zich meebrengt, krijgt Lien Vanderborght nu ook regelmatig verzoeken voor drukwerk, los van de uitvaartactiviteiten. “We doen dat in de vorm van sponsoring van lokale initiatieven, bijvoorbeeld een programmaboekje voor een evenement bij ons in de buurt. Ook dat gaat prima.”


Service en support


De uitvaartonderneemster is verder ook erg tevreden met de service en support rond de apparatuur van Konica Minolta. “Na de installatie kregen we een goede training in het gebruik en nadien is er altijd alert gereageerd op storingen, die je gemakkelijk online doorgeeft. Al met al beschikken we met de AccurioPrint C3070L over een printer met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die het ons mogelijk maakt om onze klanten een heel goede dienstverlening te bieden.”UITDAGING

Snel en efficiënt drukwerk als rouwkaarten en -prentjes in eigen huis verzorgen met een optimale kwaliteit.


OPLOSSING

Professionele printoplossing in de vorm van de Konica Minolta AccurioPrint C3070L.


VOORDELEN

Hoogwaardige printkwaliteit, snelle beschikbaarheid van rouwkaarten en -prentjes, geen afhankelijkheid van een externe partij. Het hele proces is in eigen huis uit te voeren, waardoor Vanderborght optimale dienstverlening kan bieden rond een uitvaart.