Dankzij de hogere automatiseringsgraad hoeft onze repro niet meer uit te besteden

Dankzij de hogere automatiseringsgraad hoeft onze repro niet meer uit te besteden

Dankzij de hogere automatiseringsgraad hoeft onze repro niet meer uit te besteden

Onder de paraplu van stichting SORG (Stichting voor Onderwijs op Reformatorische Grondslag) verzorgen het Van Lodenstein College en Hoornbeeck College het secundair reformatisch onderwijs op dertien locaties in Nederland. Duizend medewerkers, hoofdzakelijk docenten, rekenen voor hun printopdrachten op de ondersteuning van de centrale reproductieafdeling (CRA) in Amersfoort. Konica Minolta hielp SORG om de repro nog beter uit te rusten met als gevolg een hogere productiviteit, flexibiliteit en kwaliteit.De eigen centrale reproafdeling speelt met een breed productaanbod in op de wensen van de medewerkers. Zelfs uiteenlopende dekbladen en bindingen, zoals Wire-O, zijn mogelijk. Hoewel de afdeling goed georganiseerd is en volgens duidelijke leveringsprocedures en levertijden werkt, liep SORG steeds vaker tegen een tweetal problemen aan.


Piekbelasting

Enerzijds maakten papieren opdrachtformulieren het lastig om een nauwkeurige administratie van printopdrachten en de bijbehorende kosten bij te houden. Anderzijds zorgde een piekbelasting van de repro er steeds vaker voor dat menig printopdracht extern moesten worden neergelegd – met alle geregel en kosten van dien. De beperkte capaciteit van de repro stond nog eens extra onder druk, omdat het veelgevraagde Wire-O binden van boekjes en readers een grotendeels handmatige klus was. Een tijdrovende bezigheid.


Dubbele hardwareconfiguratie

Op basis van de geconstateerde obstakels in het reproproces kwam Konica Minolta met een oplossing die de flexibiliteit, efficiency en productiviteit verder moest verhogen. Als hardware beschikt de repro nu over een dubbele configuratie van 2 AccurioPress systemen – voor prints in zwart-wit en kleur. Een IC602-controller en de SD-506 afwerkunit voor boekjes en brochures zorgen er daarbij voor dat het hele proces van voorbereiding tot afwerking zo goed als volledig automatisch verloopt.


Op en top gebruiksvriendelijk

Dankzij de combinatie met de AccurioPro Flux software hoeft de CRA-operator nooit meer instellingen met de hand in te voeren. Interne klanten kunnen hun bestelling 24/7 nu via de webshop plaatsen – snel en gemakkelijk. Papieren orderformulieren behoren tot de verleden tijd, maar dat is voor de docenten geen enkel probleem. Via de gebruiksvriendelijke interface kunnen zij makkelijk aangeven hoe zij hun document geprint en afgewerkt willen hebben.Automatische tonerbestellingen

Ook tijdbesparend werken de remote services die Konica Minolta biedt. Alle productiesystemen op de centrale reproafdeling van SORG zijn online verbonden met de supportafdeling van Konica Minolta. De systemen bestellen automatisch toner, zodat de operator geen tijd verliest met telefoneren of online bestellen. Naast tonerbestellingen geven de systemen ook de foutcodes en tellerstanden door. De onderhoudsmonteur kan zelfs op afstand de status van de systemen monitoren.


Eén operator, hogere capaciteit

Dankzij de hoge automatiseringsgraad kan één en dezelfde operator nu de hele centrale repro runnen. Uitbesteden van printopdrachten is niet meer nodig. Daar moest de operator zelf aanvankelijk nog wel van overtuigd worden. Maar na één intensieve trainingsweek was ook voor de operator duidelijk dat de zorgen over capaciteitstekorten bij productiepieken ongegrond waren. Extra geruststelling: Konica Minolta heeft aangeboden om voor vervangend personeel te zorgen tijdens de vakantie en bij ziekte van de operator.


Van Lodenstein Workflow


UITDAGING

Efficiencyverbetering binnen de centrale reproafdelingen (CRA's) door structuren en workflows te stroomlijnen. Creëren van een eenvoudig te begrijpen online bestelproces. CRA-operator verlossen van handmatige afwerkingstaken. Vermijden van outsourcing tijdens piekperiodes.


OPLOSSING

Combinatie van AccurioPro Flux software (vrijwel volledige integratie met de eigen Konica Minolta controllers) en dubbele hardwareconfiguratie voor het printen in kleur en zwart-wit. Aangevuld met een afwerkingsunit voor professioneel geniete en gevouwen brochures.


VOORDELEN

Hogere efficiency met dezelfde personele bezettingsgraad (één operator), mogelijk gemaakt door een hoge automatiseringsgraad: bijvoorbeeld digitale opdrachttickets in plaats van papieren orderformulieren. Tijdsbesparing door een volledig geautomatiseerde voorbereiding van printopdrachten. Meer bedieningsgemak voor operator en interne klanten dankzij een intuïtieve gebruikersinterface (korte leercurve). Meer bestelgemak voor interne klanten dankzij de 24/7 beschikbare online webshop. Hogere productiviteit door geavanceerde, vrijwel volledig automatische inline afwerkingsmogelijkheden.