IT Security

Versterk en optimaliseer uw IT security om cybercriminaliteit tegen te gaan.

 

IT Security

IT Security vraagt om een strategie


Door de snelle technologische vooruitgang van de voorbije jaren, wordt IT-infrastructuur steeds complexer. Niet alleen om mee te werken, maar ook op vlak van onderhoud, beheer en security. Dat laatste is zeker geen overbodige luxe, aangezien cybercriminaliteit toeneemt en we op een heel andere manier aan het werk zijn dan vroeger. Denk bijvoorbeeld aan cloud technologie, BYOD, telewerk, enzovoort. Konica Minolta biedt dan ook heel wat diensten aan om uw IT-security te optimaliseren en te versterken.

Back-up

Zonder data kan een bedrijf niet functioneren – bedrijfsdata bevat immers cruciale informatie en inzichten. Daarom is een doordachte back-upstrategie van groot belang voor elke onderneming. Op die manier kunt u in geval van dataverlies, uw waardevolle data recupereren. 

Meer info

Disaster Recovery

Storingen door bijvoorbeeld brand- of waterschade, maar ook cyberaanvallen en andere bedreigingen kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijfsprocessen in het gedrang komen. Een effectieve disaster recovery strategie is essentieel om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn na een incident.

Meer info

Firewalls

Virussen, randsomware, hacking, het zijn allemaal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u uw IT-infrastructuur inricht. Cybercriminialiteit is immers niet alleen meer aanwezig, maar is bovendien een stuk complexer geworden. Het inzetten van een efficiënte firewall is dan ook geen overbodige luxe.

Meer info

Storage

U verzamelt op dagelijkse basis heel wat waardevolle data. Maar beschikt u wel over een geschikt opslagsysteem? Een gebrek aan flexibiliteit, snelheid en schaalbaarheid in uw storage kan immers uw bedrijfsprocessen hinderen.

Meer info

Switches

Ondanks dat het één van de meest ondergewaardeerde componenten is in een netwerkinfrastructuur, is een switch essentieel om de connectiviteit naar de cloud voor uw gebruikers op een performante manier te garanderen. Het deelt uw netwerkverbinding onder al uw apparaten en bepaalt zelf welke er al dan niet verbonden worden.
Meer info

Wi-Fi Access Points

De voorbije jaren is Wi-Fi onmisbaar geworden, aangezien heel wat professionele taken internet vereisen. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers hun taken goed en efficiënt kunnen uitvoeren is het essentieel dat u binnen uw bedrijf een vlotte en veilige toegang tot het Wi-Fi-netwerk voorziet. 
Meer info

Aurelium

Sinds 2018 bundelen Konica Minolta en Aurelium hun krachten om bedrijven te helpen bij het uitbouwen, onderhouden, beheren en beveiligen van hun IT-infrastructuur. Aurelium heeft meer dan 30 jaar ervaring in strategische IT-oplossingen voor KMO’s/MKB’s. Hun specifiek aanbod voor dergelijke bedrijven gaat van IT-infrastructuur, managed services & support tot consultancy en auditing, strategische begeleiding en trainingen.

Meer info

Europese maand van de cyberveiligheid: Een cybergijzelingscrisis voorkomen

Veel kleine en middelgrote bedrijven denken na over tools en strategieën om werken op afstand tot een vast onderdeel van hun bedrijf te maken en hoewel werken op afstand nieuwe kansen biedt, brengt het ook vele uitdagingen met zich mee. 
 
Uit een recente enquête onder IT-beslissers in Europa blijkt hoezeer beveiligingsrisico's de laatste tijd een uitdaging zijn voor bedrijven. Ons eBook (beschikbaar in het Engels) geeft u inzicht in de belangrijkste beveiligingsfactoren. Hier dient u rekening mee te houden bij de digitale transformatie van uw organisatie.

Download het e-book