Konica Minolta breidt de voordelen van een cloud-first printstrategie uit met SAFEQ Cloud

| 18 maart 2024

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (Konica Minolta) heeft de introductie van SAFEQ Cloud aangekondigd. Dit ter ondersteuning van het groeiend aantal organisaties dat wil profiteren van de voordelen van een cloud-first printstrategie op het gebied van productiviteit, bedrijfsvoering en kosten. SAFEQ Cloud wordt gehost door Konica Minolta in diens beveiligde datacenters.


Met SAFEQ Cloud kan vanaf elk apparaat snel en eenvoudig worden geprint en zijn printservers en de bijbehorende kosten overbodig. Het bevat een nieuwe scanfunctie voor meerdere leveranciers waarmee de productiviteit kan worden verhoogd met eenvoudig one-touch scannen naar e-mail of cloudopslagplaatsen, met behulp van OCR-technologie en doorzoekbaarheid van metagegevens.
 
SAFEQ Cloud profiteert ervan dat het wordt gehost in de beveiligde datacenters van Konica Minolta in Duitsland en Zweden. Deze ISO 27001- en DIN EN 50600-gecertificeerde locaties hebben een zero-trust architectuur en bieden het hoogste beveiligingsniveau (inclusief end-to-end beveiliging van gegevens, gebruikersverificatie, auditfunctionaliteit en integratie met aanbieders van cloudverificatie), naleving van de GDPR- of AVG-regelgeving, beschikbaarheid en redundantie.
 
Door SAFEQ Cloud aan te bieden (van strategische partner Y Soft, die in 2022 EveryonePrint overnam), vervangt Konica Minolta Dispatcher Paragon Cloud en EveryonePrint HCP en stroomlijnt diens cloudprintportfolio. Dit zal bestaan uit SAFEQ Cloud en het Workplace Pure-platform voor cloudservices dat onder andere voorziet in cloudprinten, documentvertaling, documentconversie, direct uploaden naar cloudopslag. Dit uitgebreide portfolio biedt organisaties alles wat ze nodig hebben om hybride werken te ondersteunen en te profiteren van de voordelen van een cloud-first printstrategie op het gebied van productiviteit, bedrijfsvoering en kosten.
 
 

quotation marks

Met Konica Minolta beschikken consumenten over een holistische digitale werkplekpartner. Met ons portfolio aan services en oplossingen kunnen we al onze Europese klanten ondersteunen in elke fase van hun cloudtraject, zodat ze kunnen profiteren van de aanzienlijke voordelen op het gebied van bedrijfsvoering, beheer en kosten die services voor cloudprinten en clouddocumenten bieden.

Olaf Lorenz

Head of International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

In juni 2023 werd Konica Minolta erkend als een belangrijke speler in het ‘Cloud Print Services Market Landscape 2023' van Quocirca. Analisten zeggen over Konica Minolta: "Cloudprintservices zijn een integraal onderdeel van het aanbod van Konica Minolta. Ook heeft het bedrijf een flexibel en schaalbaar serviceportfolio ontwikkeld binnen de hoofdactiviteiten op het gebied van printen, die zijn ontworpen om de migratie van klanten van on-premise naar SaaS- en cloudplatforms te ondersteunen."
 
SAFEQ Cloud is nu verkrijgbaar bij Konica Minolta. Ga voor meer informatie naar: https://www.konicaminolta.eu/eu-en/intelligent-connected-workplace/managed-print-services/mobile-printing/solutions/safeq-cloud

 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen...