Ontdek het potentieel van intelligente technologieën met Konica Minolta op drupa

| 28 mei 2024

Met de meest geavanceerde end-to-end smart factory digitale productielijnen die ooit in het openbaar zijn getoond, staan Konica Minolta en MGI met hun gezamenlijke aanwezigheid op drupa (Stand A65, Hal 8B) tussen 28 mei en 7 juni voor een baanbrekende digitale transformatie op hun 2400 vierkante meter grote stand, op een schaal die nog nooit eerder is vertoond in het Duitse Düsseldorf. Konica Minolta en MGI beschikken over zes onderling verbonden gebieden en twee verdiepingen waar ze meer dan 30 live draaiende machines tonen en vrijwel hetzelfde aantal softwaredisplays. Ze zullen laten zien hoe toner- en inkjettechnologieën elkaar naadloos aanvullen in de repro van de toekomst.De stand - de op zes na grootste op drupa - is ingericht vanuit het gezichtspunt van een grote, moderne smart factory waar bezoekers van dichtbij kunnen zien hoe de toonaangevende technologiefabrikant op holistische wijze expertise combineert, terwijl Konica Minolta klanten blijft helpen met hun digitale transformatie. Hier ziet u echte end-to-end oplossingen, beginnend met merkplanning en doorlopend tot en met printen, postproductie en logistieke processen - allemaal op één stand.

Konica Minolta heeft minstens 20 Europese premières op drupa en richt zich daarbij sterk op duurzaamheid, de waarde van drukwerk en hoe klanten "het potentieel kunnen benutten in de toekomst van printen", de belangrijkste boodschap voor drupa. Er zullen demonstraties van duurzame productie worden gegeven in lijn met de filosofie van Industry 5.0, waarbij gebruik wordt gemaakt van assistentietechnologie, arbeidsbesparende en gebruiksvriendelijke bewerkingen die niet alleen printen, maar de totale doorvoer van alle processen verbeteren.

Het hart van de demonstraties van Konica Minolta wordt gevormd door ongekende configuraties en nieuwe applicaties voor de technologie van Konica Minolta, die verstrekkende gevolgen hebben voor de manier waarop commerciële printbedrijven en converters, merkeigenaren, ontwerpers en ontwerp- en reclamebureaus zakendoen.
 

Innovaties en machineverkoop spreken boekdelen over vooruitgang

Onder de 30 systemen die live draaien op drupa is Konica Minolta's volgende generatie HS-UV inkjet-productieprinter, AccurioJet 60000, die voor het eerst wordt getoond op drupa. Dit hoogwaardige model ligt qua kwaliteit en technologie op dezelfde lijn als de AccurioJet KM-1e-serie, maar is verder ontwikkeld om de waarde voor de klant te maximaliseren en bruikbaarheid te verbeteren. De AccurioJet 60000 is een HS-UV inkjet-productieprinter met een ongekende capaciteit van 6000 vellen per uur (sph) en biedt mogelijkheden voor dubbelzijdig printen, waardoor veelzijdigheid en efficiëntie bij het printen wordt gegarandeerd. Deze productieprinter is een hoogtepunt van de show en combineert indrukwekkende snelheden met een uitstekende beeldkwaliteit. Het gebruik van inline sensoren van Konica Minolta en een spectrofotometer maakt continue bewaking en controle van het printproces mogelijk, om een consistente hoge kwaliteit te garanderen.

Op drupa mag de wereld ook kennismaken met de AccurioPress C84hc, de productieprinter van Konica Minolta die gebruikmaakt van high chroma-toner en daardoor consistent heldere, levendige kleuren print. Het is het enige platform ter wereld dat deze nieuwe toner gebruikt zonder de beperkingen waarmee het kleurengamma van gewone toners kampt. Deze productieprinter is met name bedoeld voor commerciële printbedrijven, gespecialiseerde ontwerpbureaus, reclamebureaus, bedrijven en merken.

Een ander voorbeeld van de technologische evolutie van Konica Minolta komt voort uit de samenwerking met MGI (MGI Digital Printing Systems). Samen laten ze zien hoe afzonderlijke processen zoals foiling, vernissen, printen, vouwen en drogen kunnen worden gecombineerd in slechts één volledig geïntegreerde productierun, waarbij de AlphaJet van MGI centraal zal staan en zal worden getoond wat de voordelen van een complete single-pass faciliteit zijn. 
Voor klanten zal dit betekenen dat ze aanzienlijk kunnen besparen op benodigde ruimte, stroomverbruik en personeelskosten. Handmatig instellen van verschillende productiemachines kan worden gecombineerd in één volledig geautomatiseerd systeem, inclusief het gebruik van software met opties tot B1+ formaat.

Meermaals bekroonde tonersystemen zoals de AccurioPress C14000e-tonerproductieprinter voor productie van grote volumes van Konica Minolta, met wereldwijd al meer dan 2200 verkopen, en de AccurioLabel 400 - onderdeel van een single-pass portfolio dat wereldwijd al meer dan 1500 verkopen heeft gerealiseerd - behoren tot de uitblinkers op drupa. Deze en andere systemen hebben bijgedragen aan de reputatie van Konica Minolta als belangrijke speler op het gebied van digitaal printen terwijl het bedrijf ook grote stappen zet in de commerciële en industriële printmarkten met behulp van inkjet- en tonertechnologieën. 
 

Til programmatisch printen naar een hoger niveau met AI

Ook de nieuwste ontwikkelingen op gebieden als programmatisch printen – waarbij variabele gegevens naar een hoger niveau worden getild - met AI-gegenereerde content die wordt toegevoegd aan applicaties voor volledig gepersonaliseerde content, zullen worden gedemonstreerd op drupa.

Omdat Konica Minolta samenwerkt met merkeigenaren, ontwerpers en makers om de influencers te beïnvloeden, wordt op drupa ook unieke software getoond, waaronder de onthulling van "Ex Kansei". Deze voorspellende software is gebaseerd op inzichten op het gebied van eye-tracking die zijn verzameld op basis van jarenlang onderzoek en kan worden gebruikt om onzichtbare informatie om te zetten in waardevolle informatie, door menselijke elementen zoals aandacht, indruk en positionering te evalueren en zo te analyseren wat de hersenen denken. Ex Kansei kan een breed scala aan merkproducten analyseren, waaronder productverpakkingen, websiteadvertenties, marketingmaterialen, winkelomgevingen en verkooppunten, maar ook direct mail. Binnen enkele minuten na het uploaden van de middelen naar de cloud worden de resultaten zichtbaar. De software analyseert en visualiseert op kwantitatieve wijze alle elementen, van de aandacht die een product trekt en de indruk die het achterlaat tot de harmonie van kleuren, de mate van complexiteit en positionering.  
 

Duurzaamheid in praktijk brengen met praktische voorbeelden

Konica Minolta zal laten zien hoe digitaal printen on-demand printen mogelijk maakt, in plaats van "printen voor de schappen". Een voorbeeld van Konica Minolta's motto "duurzaamheid als norm" is het gebruik van gerecycled papier voor alle brochures en andere marketingmaterialen die on-demand op drupa worden geproduceerd. Bovendien, en voor het eerst, zal Konica Minolta geen voorbedrukt materiaal meenemen naar drupa. In plaats daarvan kunnen productbladen of ander marketingmateriaal van Konica Minolta via een groot display worden besteld en binnen enkele seconden na elk verzoek worden geprint op de geautomatiseerde apparatuur die live draait.
Daarnaast zijn er praktische voorbeelden:
•    Gebruik van gerecyclede tapijten die zijn verwerkt tot nieuwe plastic vloeren nadat ze zijn 'versnipperd'
•    Samenwerking met de Universiteit van Düsseldorf van Toegepaste Wetenschappen door levering van gecoate spaanplaat, zodat studenten nieuwe meubels kunnen bouwen, testinstallaties kunnen testen en transportcontainers kunnen maken uit paneelmaterialen
•    Zorgdragen dat de paneelmaterialen later kunnen worden hergebruikt als transportkist
•    In een nieuw, energiebesparend extractiesysteem worden spaanders tot pellets geperst, die kunnen worden verbrand in geschikte verwarmingssystemen en zo worden omgezet in verwarmingsenergie.
 

Unieke robotica en andere softwareverbeteringen

Konica Minolta wil de mogelijkheden om te printen naar een hoger plan tillen en laat haar visie zien op digitale transformatie in de repro van de toekomst. Een belangrijk aspect van de demonstratie draait om het efficiënte gebruik van digitale apparatuur, waarbij de nadruk ligt op automatisering van printen.
Onder de noemer 'mixed reality service' zal Konica Minolta service op afstand laten uitvoeren, waarbij operators die headsets of smartphones met camera's gebruiken, via de cloud verbinding kunnen maken met de servicedesk van Konica Minolta om te helpen met real-time visuele ondersteuning op afstand, in het zeldzame geval dat er een probleem optreedt. 

De smartphone-app AIReLink is een speciale tool voor servicemonteurs, ontwikkeld door Konica Minolta op basis van jarenlange ervaring met meer dan 4000 technici. Sinds de introductie heeft deze app bijna 10.000 bezoeken aan klanten bespaard, meer dan 300.000 kilometer reizen voorkomen en de uitstoot van broeikasgassen met 140 ton verminderd.
Konica Minolta combineert moderne orderinvoer met geautomatiseerde verwerking en heeft twee Cobot-robots geïntegreerd om de gedrukte brochures aan de bestellende klant te overhandigen. 
 

Samenwerken met partners om toonaangevende expertise te benutten

Op de beurs zal de toonaangevende technologieproducent ook samenwerken met diverse partners om de kansen van zijn innovatieve technologieën te maximaliseren. Naast nauwe samenwerking met strategische partner MGI Digital Technology (MGI) zullen ook andere stand-partners hun opwachting maken, waaronder Industrial Inkjet Ltd (IIJ), marktleider op het gebied van inkjet-maatwerk en Plockmatic, wereldwijd leverancier van afwerkingsoplossingen, die nieuwe producten zal laten zien op de stand van Konica Minolta. Ook Valiani, een Italiaanse producent van snijmachines en flatbed plotters van wereldklasse, zal aanwezig zijn, evenals SEI, een van 's werelds meest dynamische en innovatieve bedrijven op het gebied van lasertechnologie. Ook op de stand vindt u het Portugese MTEX NS, met hun digitale productieprinter voor de productie van golfkartonverpakkingen. Andere toonaangevende partners die hun capaciteiten zullen tonen zijn Fiery, Acco, Wirbelwild, Suchy, Upland, Grafisk Maskinfabrik (GM), Horizon en Kodak Creo , evenals de interne afdelingen van Konica Minolta zoals Konica Minolta Sensing en FORXAI.

Nieuwe producten die voor het eerst op drupa worden onthuld, zijn:
PaperOne 5000

Maakt deel uit van een innovatief assortiment SEI-lasersystemen, de technologisch meest geavanceerde voor digitale conversie en afwerking van SRA3- tot B1-vellen voor het snijden en vouwen van verpakkingen en grafische kunst. Het B2 PaperOne 5000 modulair systeem met behulp van Konica Minolta's eigen software Icaro - kan worden gebruikt met een of meerdere lasereenheden en kan worden geconfigureerd volgens de wensen van de klant. Snijden, vouwen en micro-perforatie zijn enkele van de mogelijke processen.

AccurioPro Colour Manager (APCM) Suite
Er zijn nieuwe upgrades geïntroduceerd voor deze uitgebreide oplossing voor kleurbeheer die is ontworpen om workflows te stroomlijnen met een geïntegreerde aanpak. AccurioPro Colour Manager biedt naadloze functionaliteit met IQ-501, Konica Minolta's eigen geavanceerde technologie, of andere externe meetapparaten. 

AccurioPro Dashboard
Er is een bijgewerkte versie van Konica Minolta's geavanceerde softwaretool aangekondigd, die inzicht biedt in de volledige productieworkflow door volledige processen te analyseren. AccurioPro Dashboard brengt de werkvloer zeer gedetailleerd in beeld, waardoor gebruikers stilstand en productiekosten kunnen verminderen. Tegelijkertijd helpt de software de algehele productiviteit te maximaliseren door het gehele productieproces automatisch te analyseren, apparaatinformatie te verzamelen en te evalueren - en voegt zo intelligentie toe aan uw printgerelateerde zakelijke beslissingen.

AccurioPro Flux
Er is een hele reeks upgrades uitgevoerd voor de AccurioPro Flux-softwareoplossing van Konica Minolta. Deze zijn allemaal ontwikkeld om de automatisering van de workflow te verbeteren, zakelijke mogelijkheden uit te breiden en klanten meer flexibiliteit te bieden. Versie 10 biedt voordelen voor alle drie de modules – Essential, Premium en Ultimate – en het hoogtepunt is de vernieuwde en verbeterde webshop met talrijke nieuwe functies. Deze nieuwste uitvoering biedt ook meer ondersteuning voor de AccurioJet KM-1 productieprinter van Konica Minolta.

De AccurioPro Flux Label Impose-optie werkt naadloos samen met de AccurioLabel-productieprinters van Konica Minolta en biedt een alles-in-één-pakket voor printen, waarmee printproviders illustraties kunnen importeren en opmaken, printtaken kunnen beheren, variabele gegevens en labels in één apparaat kunnen toevoegen. Daarnaast biedt Flux Label Impose de mogelijkheid voor het creëren van de juiste gegevensinvoer voor het maken van stanstools, VDP-ondersteuning, intuïtieve gebruikersinterface en een groot printgebied van 320 x 480 mm. 

Omnia 100 is een automatische stansmachine met continue lader voor vellenmateriaal en een verwerkingssysteem met hoge capaciteitsinvoer van Valiani, om te voldoen aan de groeiende vraag naar gepersonaliseerde stansprocessen en exclusieve verpakkingen zonder extra kosten voor stansen en sjablonen. De machine beschikt over een volledige digitale workflowintegratie, automatische instelling en functie voor het lezen van streepjescodes of QR-codes, waardoor de operators geen speciale vaardigheden nodig hebben. 

Daarnaast zullen de nieuwe opties voor de MGI JetVarnish 3D Web 400 te zien zijn, zoals een JetSeal en inline stansfunctie, en, van Konica Minolta's bedrijfseenheid Sensing, de MYIRO-kleurbeheertools voor grafische applicaties. Deze omvatten spectrofotometers voor geavanceerd kleurbeheer en voor supersnel automatisch scannen.
 

Konica Minolta's visie: hoogwaardig gedrukt materiaal, efficiënt geprint 

OLAF Lorenz, General Manager International Marketing, Konica Minolta Business Solutions Europe, zei: "Na acht lange jaren zijn we zo trots om terug te zijn op drupa, waar we onze visie op de repro van de toekomst laten zien. Wij geloven dat het de missie van Konica Minolta's professionele printsector is om de verschuiving van analoog printen naar digitaal printen te bevorderen en zo een wereld te creëren waarin drukwerk met hoge toegevoegde waarde op een efficiënte manier wordt geprint en de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Om dit te realiseren, hebben we een breed scala aan bedrijfsactiviteiten, van commercieel printen tot labelprinten, printen van verpakkingen en industrieel printen, en als producten en oplossingen hebben we het beste oplossingenmenu in de industrie, inclusief voorprinten en post-printen."

Hij voegde eraan toe: "Onze showcase op drupa - met meer dan 20 premières voor Europa - is meer dan een blik in de toekomst. Het is een manifestatie van onze toewijding om voorop te lopen bij digitale transformatie, veerkracht te bevorderen en bij te dragen aan de duurzaamheid van de printindustrie, vooral nu het tijdperk van Industry 5.0 is aangebroken."

 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Marketing

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...