Energie-efficiëntie en klimaatbescherming

 

Diensten

Koolstofneutraal printen

Konica Minolta compenseert onvermijdelijke CO2-uitstoot voor kantoor- en productieprinten. Een emissiecertificaat waarin de bespaarde hoeveelheid CO2-uitstoot staat, levert bewijs van de CO2-compensatie. Onze klanten profiteren van dit systeem doordat ze hun eigen milieudoelstellingen kunnen bereiken, hun CO2-voetafdruk kunnen verminderen, hun betrokkenheid bij klimaatbescherming kunnen tonen en hun bedrijfsimago kunnen verbeteren.

Om meer te weten te komen over ons programma voor het mogelijk maken van koolstofneutraliteit, klik op de volgende link: Enabling Carbon Neutrality Program

Kenmerken

De kantoorapparaten van Konica Minolta kunnen zodanig worden geprogrammeerd dat ze energie zo efficiënt mogelijk verbruiken. Klanten profiteren ook van de systeeminstellingen die hun impact op het milieu nog verder beperken.

 

 1. Stroomregeling en slaapstand: Drie energiebesparende modi; de meest efficiënte, 'ErP-modus', voldoet aan de Europese richtlijn voor ecologisch ontwerpen. Wanneer het systeem in deze modus is, kan het alleen worden geactiveerd als dit voorgeprogrammeerd is in de wekelijkse timer of wanneer de knop Power Save opnieuw is ingedrukt.
 2. Tijd- en kalenderfunctie: Handmatig instellen wanneer de printer in de slaapstand of in de modus voor weinig stroomverbruik moet.
 3. Dynamische ECO-timer: Het kantoorsysteem past zich aan op het werkelijke gebruik, gebaseerd op een analyse van vier weken. Zo maakt het systeem dus gebruik van intelligente automatische instellingen van de slaapstand of de modus weinig stroomverbruik.
 4. ECO Scan: Korte scantijd en geen activering van de fixeerverwarming.
 5. ECO Print: Het bedieningspaneel wordt niet automatisch geactiveerd als er een printopdracht is gegeven terwijl het systeem in de slaapstand staat; het vermogen wordt alleen geleverd aan de benodigde onderdelen, waardoor onnodig energieverbruik wordt beperkt.
 6. ECO-instellingen: Vermindert de displayverlichting.
 7. Eenvoudig in te stellen/Taakprogramma: Vooraf programmeren van de instellingen voor het ECO-systeem en -functies.
 8. ECO-meter: Visualisatie van individuele bijdragen aan het milieu door toner-, papier- en CO2 -verbruik te tonen, om zo milieubewustzijn te creëren onder individuele medewerkers.
 9. Mijn tab: Brengt de milieuvriendelijke functies die vaak gebruikt worden in één scherm samen.
 10. Remote Care (Onderhoud op afstand): Het onderhoud van het apparaat en de gebruikersondersteuning voor het identificeren van technische problemen kan Konica Minolta op afstand uitvoeren, zonder onderhoudspersoneel op pad te hoeven sturen.

 

Technologie

De kantoorapparaten van Konica Minolta maken gebruik van technologie waarmee onze klanten profiteren van een laag energieverbruik, waardoor hun impact op het milieu nog verder afneemt:
 

 1. Energiezuinige toner: Konica Minolta's Simitri HD-polymeertoner, gebruikt bij zowel kantoor- als productieprinten, heeft een duidelijk lagere impact op het milieu dan conventionele poedertoner tijdens de productie, het gebruik en bij recycling. Dit komt doordat de toner op een lagere temperatuur wordt gefixeerd.
 2. Energiezuinige scannerverlichting: De lichtbron van de scanner is veranderd van conventionele fluorescentielampen in LED-lampen, die geen kwik bevatten. Klanten profiteren van energiebesparing en lage warmteprestaties, terwijl de helderheid en scansnelheid worden verhoogd.
 3. Lage TEC-waarde: De kantoorproducten van Konica Minolta hebben bijzonder lage TEC-waarden; deze vertegenwoordigen een typisch wekelijks elektriciteitsverbruik (TEC), gebaseerd op gemiddeld kantoorgebruik zoals gedefinieerd in het ENERGY STAR-programma.
 4. Fixeertechnologie inductieverwarming: Vermindert het energieverbruik aangezien de temperatuur die nodig is voor het fixeren veel sneller wordt bereikt, en kan nauwkeurig worden ingesteld.
 5. Opladen van de rollers zonder het ontstaan van ozon: De hoge resolutie is mogelijk gedurende lange perioden, terwijl het ontstaan van ozon onderdrukt wordt.

 

Betrokkenheid

 

Groene stroom en vermindering van CO2

Onze algemene doelstelling om de CO2-uitstoot met 80% te verminderen is al op 49%. Dit hebben wij bereikt door de hoeveelheid CO2  die tijdens het gebruik van het product wordt geproduceerd tussen 2005 en 2016 met 79% te verminderen. Op onze Duitse kantoren wordt groene stroom gebruikt, waardoor er geen CO2-uitstoot wordt gecreëerd.
 

Activiteitenprogramma "Bike2Work" om CO2 te verminderen

In Duitsland en Tsjechië kunnen medewerkers van Konica Minolta deelnemen aan het Bike2Work-actieproject. Zij maken gebruik van hun fiets in plaats van auto om in de zomermaanden naar het werk te reizen. Hierdoor kunnen zij hun verantwoordelijkheid richting het milieu tonen en hun eigen gezondheid verbeteren. Sinds 2014 hebben medewerkers van Konica Minolta meer dan 110.000 kilometer gefietst en hebben zij bijgedragen aan de besparing van meer dan 20 ton CO2-uitstoot door deze afstand niet met hun auto af te leggen.


Interne koolstofcompensatie

Konica Minolta Europe compenseert de onvermijdelijke uitstoot van CO2 door het ondersteunen van gecertificeerde projecten voor klimaatbescherming. Dit maakt ons een 'klimaatneutraal' bedrijf, en ons Europese hoofdkantoor in Langenhagen opereert sinds januari 2018 al klimaatneutraal. Konica Minolta compenseert ook CO2 die wordt geproduceerd tijdens haar evenementen, en heeft alles dat in Langenhagen sinds 2015 is geprint, gecompenseerd. Wanneer klanten van Konica Minolta ook gebruik maken van het neutralisatieprogramma om koolstofneutraal te printen, compenseert Konica Minolta alle uitstoot die ontstaan is tijdens de productie en het transport van haar product. Dit wordt gedaan voor alle kantoor- en productiedrukapparatuur, waardoor een volledig CO2-neutrale levenscyclus wordt gewaarborgd. Er is op deze manier al meer dan 9 miljoen kg CO2 bespaard (vanaf augustus 2018).