Universeel ontwerp & toegankelijkheid

Betere toegankelijkheid

Betere toegankelijkheid
  1. Directe toegang maakt het voor elke gebruiker gemakkelijk om snel en zonder problemen papier bij te vullen of tonercartridges te vervangen; grote handgrepen zijn gemakkelijk vast te pakken en vergemakkelijken de verwerking.
  2. Ergonomische papierladen kan er met een minimum aan inspanning uit worden getrokken en de handgrepen kunnen zowel van boven als van onderen worden vastgepakt.
  3. Grote touchscreens kan in elke hoek worden gekanteld met behulp van een handgreep onder het paneel.
  4. Een 'free-stop' functie minimaliseert de fysieke inspanning die nodig is om de automatische documentinvoer te tillen, zelfs wanneer u zit; dit wordt nog gemakkelijker gemaakt door een optionele 'hulphendel'.
  5. Gratis app download (bizhub Remote Access) maakt het mogelijk om het scherm te bedienen vanaf een Apple of Android smartphone of tablet.

Verbeterde toegankelijkheid en zichtbaarheid voor de gebruiker

Konica Minolta produceert apparaten die voor iedereen toegankelijk zijn - ongeacht hun leeftijd, ervaring, lichaamsgrootte of speciale behoeften. Ons universeel ontwerp zorgt ervoor dat onze apparaten gemakkelijk bereikbaar zijn, eenvoudig te bedienen en logisch van ontwerp en gemak, waardoor onze producten gemakkelijk kunnen worden gebruikt door mensen met een lichamelijke of visuele beperking. Konica Minolta's Universal Design Guidelines zijn gebaseerd op "The Principles of Universal Design", bedacht en ontwikkeld door het Center for Universal Design van de North Carolina State University.

improved visibility

improved visibility
  1. Groot, overzichtelijk aanraakscherm met duidelijke structuur Dit is eenvoudig te bedienen en bevat tekens die tot 16 keer kunnen worden vergroot om de leesbaarheid te verbeteren.
  2. Spraakbegeleiding De spraakbegeleiding legt de functies en spraakopdrachten uit; het volume en de snelheid van deze stem kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker.
  3. Contrasterende kleuren Een donkergrijze achtergrond en een heldere, consistente kleurstelling, vooral bij veel gebruikte toetsen, maken de stappen in de bediening sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger.
  4. Heldere oranje en blauwe LED's Deze zijn duidelijk zichtbaar; een eenvoudige lay-out vereist geen ervaring of speciale vaardigheden om te beginnen.
  5. Kleurencodering Identificeert gelijkaardige acties en geeft duidelijk de kritieke machineonderdelen aan, waardoor potentiële schade voor de gebruiker wordt vermeden.

Get in touch

Get in touch