Waarom mobiel printen ook voor uw bedrijf interessant is

| 1 augustus 2023

In de zoektocht naar de juiste balans tussen werk en privé heeft een groot deel van onze beroepsbevolking de flexibiliteit van het hybride werken omarmd. Wie hybride werkt is echter vaak afhankelijker van mobiele apparaten. Een printinfrastructuur die het mogelijk maakt om rechtstreeks vanaf deze apparaten te printen kan bijgevolg handig zijn.Voordelen van mobiel printen

 

Ook voor uw bedrijf of organisatie biedt mobiel printen aantrekkelijke voordelen:

•    Een hoge productiviteit: Werknemers kunnen altijd en overal printen, zolang ze maar toegang hebben tot het internet.

•    Makkelijk in gebruik: De meeste gebruikers hebben geen extra training nodig om mobiel te leren printen. Zo makkelijk is het.

•    Goede gegevensbescherming: End-to-end encryptie en gebruikersverificatie zorgen voor een veilige gegevensoverdracht.

•    Compatibel met elk apparaat: Mobiel printen kunt u aansturen vanaf zowat elk mobiel apparaat. Het past dus ook mooi bij een Bring Your Own Device-strategie.

•    Kostenbeheersing: Printkosten zijn makkelijker te monitoren en dus eenvoudiger toe te wijzen aan specifieke kostenposten.

•    Flexibel: Zeker de cloud-gebaseerde oplossingen zijn erg flexibel.
 

3 manieren om mobiel te printen

 

Er zijn 3 belangrijke manieren om mobiel printen te implementeren: via een app, via een serveroplossing en via cloud printing.

1)    Via een app
Via een app kunt u rechtstreeks vanaf een smartphone of tablet een opdracht aan een printer geven. Het apparaat en de printer hoeven zich enkel in hetzelfde netwerk te bevinden. U selecteert de printer simpelweg in de app en geeft de printopdracht.

Met de Konica Minolta Mobile Print-app kunt u printopdrachten verzenden en documenten op afstand scannen vanaf een mobiel apparaat. Deze gratis app is compatibel met Android- en iOS-apparaten, biedt end-to-end encryptie en heeft een erg overzichtelijke interface.

2)    Via een serveroplossing
In dit geval stuurt u de printopdracht naar een printerserver, die ze vervolgens doorstuurt naar een printer. Dit betekent dat niet u, maar de server een printer uitkiest, die zich niet in hetzelfde netwerk hoeft te bevinden als uw mobiel apparaat.

Konica Minolta heeft diverse printmanagementoplossingen in deze categorie, zoals Dispatcher Paragon, YSoft SafeQ, EveryonePrint en BENS Server.

3)    Via cloud printing
Cloud printing werkt op dezelfde manier als mobiel printen via een serveroplossing, met het verschil dat de server in kwestie niet op uw bedrijfslocatie staat en de documenten dus naar een externe cloud server worden gestuurd.

Konica Minolta biedt met Workplace Pure, Dispatcher Paragon Cloud en EveryonePrint Hybrid Cloud zeker ook een cloudserviceplatform op maat van uw organisatie aan.
 

Mobiel printen maakt uw organisatie future-proof


Alle bedrijven en organisaties zouden mobiel printen moeten overwegen, ongeacht de voorkeur voor hybride werken, volledig op afstand werken of volledig op kantoor werken. Naast flexibel, praktisch en veilig is mobiel printen voor iedereen eenvoudig te gebruiken. Het maakt gebruik van bestaande hardware, waardoor het ook makkelijk, snel en kosteneffectief te implementeren is.

Een cloud-gebaseerde, mobiele printoplossing betekent dat u overal en op vrijwel elk apparaat of besturingssysteem veilig kunt printen, terwijl u de kosten verlaagt. Zo’n oplossing is bovendien altijd up-to-date en kan meegroeien met uw veranderende bedrijfsbehoeften, waardoor het de perfecte langetermijninvestering is.

Kortom, mobiel printen maakt printen in uw bedrijf of organisatie toekomstbestendig. En Konica Minolta biedt voor elk budget een passende mobiele printoplossing aan. Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om uw nettowinst te verhogen, neem dan vandaag nog contact met ons op.

 

Blogs

Blogs

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...