Konica Minolta verlegt grenzen met de introductie van de AccurioLabel 400-productieprinter

| 2 februari 2023

De eerste installaties van AccurioLabel 400-tonerproductieprinters van Konica Minolta zullen volgens plan begin 2023 plaatsvinden, te midden van berichten over marktverschuivingen die laten zien dat 48% van de converters binnen twee jaar investeringen plant in nieuwe digitale labelpersen. De AccurioLabel 400 richt zich op middelgrote tot grote label-converters en biedt betaalbaar digitaal printen van topkwaliteit.


Met het AccurioLabel 400 wil marktleider Konica Minolta een nog groter aandeel verwerven in een snelgroeiende sector met naar schatting meer dan 3000 label-converters met middelgrote en grote volumes. Zoals FINAT-president Philippe Voet in zijn laatste rapport en analyse voor de Europese markt voor drukken op smalle banen duidelijk maakt, zijn "Labels onmisbaar voor het mogelijk maken van de cruciale infrastructuur".¹

 

"Een op de vijf (21%) respondenten onder converters verwacht in 2022 een digitale productieprinter te kopen, terwijl ruim een derde (37%) van de respondenten aangaf in 2023 een digitale productieprinter te zullen kopen", aldus hetzelfde FINAT RADAR-rapport¹. "Label-converters melden dat hun digitale activiteiten aanzienlijk zijn toegenomen, gezien de pandemie en de voortdurende behoefte aan spoedbestellingen."

 

Nu FINAT RADAR ook bevestigt dat 2022 een "extreem goed jaar is voor de aankoop van kapitaalgoederen" onderbouwen de bevindingen ook de eigen visie van Konica Minolta dat er overal kansen liggen voor converters om de mogelijkheden te heroverwegen tegen een achtergrond van stijgende energie- en grondstoffenprijzen, en groeiende tekorten aan geschoolde arbeid.

 

Gegevens van onderzoeksanalisten IDC tonen aan dat de West-Europese markt voor digitale label- en verpakkingsproductieprinters naar verwachting zal groeien met een CAGR (samengesteld jaarlijks groeipercentage) van 13,1% in een periode van vijf jaar tot 2025². IDC stelt²: "De AccurioLabel 400 verlegt de grenzen op het gebied van automatisering, snelheid, flexibiliteit en kleurmogelijkheden, waardoor Konica Minolta nog dieper kan doordringen in de L&P-markt. Het belang van de introductie van wit kan niet worden overschat: de label-converters voor middelgrote tot grote volumes zullen de zakelijke mogelijkheden verwelkomen die deze kleurtoevoeging biedt." Het rapport voegt hieraan toe dat de nieuwe productieprinter "ook de toewijding van Konica Minolta aan innovatie en het stimuleren van de groei in de L&P-markt onderstreept".

 

Belangrijke ontwikkelingen van de nieuwe AccurioLabel 400-productieprinter omvatten de mogelijkheid om applicaties uit te breiden met witte toner, een verbeterde productiviteit met superhoge printsnelheden tot 39,9 meter per minuut, een verdere verlaging van de bedrijfskosten dankzij een nog langere levensduur van onderdelen, en een verbeterde printkwaliteit. Het apparaat is verkrijgbaar in een configuratie voor 4 of 5 kleuren.

 

"De feedback van de eerste interne tests en de eerste publieke demonstraties van de AccurioLabel 400 is buitengewoon positief geweest", verklaart Carsten Bamberg, Business Development Manager, Professional Printing Group bij Konica Minolta Europe. "De nieuwe productieprinter biedt nog meer mogelijkheden om printtransformatie voor vooruitstrevende label-converters mogelijk te maken in de markt voor middelgrote en grote volumes. Op basis van gesprekken met label-converters en onze eigen marktanalyse erkennen we ook dat workflow, software- en procesautomatisering en cloudoplossingen belangrijke drijfveren zijn voor het verhogen van het automatiserings- en efficiëntieniveau in het kader van het streven naar een slimme fabriek."

 

Hij voegde toe: "We zijn enthousiast over de mogelijkheden die de AccurioLabel 400 biedt: ze zijn overal voor klanten die hun printmogelijkheden willen vergroten. Deze productieprinter zal ook een interessante optie zijn voor klanten met een AccurioLabel 230 die hun eigen activiteiten op het gebied van productie- en verpakkingslabels al aan het uitbreiden zijn."

 

Belangrijke voordelen van de AccurioLabel 400 van Konica Minolta zijn:
 

  • Verbeterde bruikbaarheid en automatisering dankzij Intelligent Quality Care en de IQ-520-module, die realtime controle van kleurstabiliteit en kleurregistratie mogelijk maakt, evenals automatische kalibratie, dichtheidsaanpassingen en het maken van profielen.
  • De single-pass AccurioLabel 400-tonerproductieprinter van Konica Minolta heeft een printresolutie van 1200 dpi (equivalent aan 3600 dpi) bij 2400 dpi en print ook op papierbreedtes tot 330 of 250 mm.
  • Gebruiksgemak voor operators met meerdere monitoren met touchscreen op drie verschillende plaatsen op de labelproductieprinter, waardoor er geen uitgebreide gebruikerstraining nodig is.

Ga voor meer informatie naar AccurioLabel 400-productieprinter voor labels | KONICA MINOLTA

 

¹ FINAT Radar 17, zomereditie 2022/1e semester 2022: "Analysis: The European Narrow Web Market"
² DC Market Note, Konica Minolta Unveils AccurioLabel 400, doc.nr. EUR149276522, juni 2022


Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Ontdek het potentieel van intelligente technologieën met Konica Minolta op drupa

Met de meest geavanceerde end-to-end smart factory digitale productielijnen die ooit in het openbaar zijn getoond, staan Konica Minolta en MGI met hun gezamenlijke aanwezigheid op drupa (Stand A65, Hal 8B) tussen 28 mei en 7 juni voor een...