Konica Minolta krijgt hoogste beoordeling van CDP en vermelding op Climate A-lijst 2022

| 21 februari 2023

Erkend als wereldleider in de strijd tegen klimaatverandering

Als een van de 283 bedrijven over de hele wereld is Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) door het CDP bekroond met een mondiale leiderspositie op de Climate A-lijst. CDP is een internationale non-profit organisatie die zich bezighoudt met activiteiten om een duurzame economie te realiseren. Dit is de zevende keer dat Konica Minolta een plaats op de Climate A-lijst krijgt.


De Climate A-lijst
Op de Climate A-lijst staan organisaties die zijn erkend als wereldleiders in termen van doelstelingen en acties die ze hebben ondernomen om klimaatverandering te bestrijden en informatie openbaar te maken. Van de ruim 18,7 duizend organisaties over de hele wereld die het CDP heeft beoordeeld, werden dit jaar 283 organisaties (waaronder 74 Japanse organisaties) opgenomen op de A-lijst, als erkenning voor hun inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen, de klimaatverandering tegen te gaan en bij te dragen aan een koolstofarme economie.
 
Vermindering van de CO2-uitstoot
De plaatsing van Konica Minolta op de Climate A-lijst is het resultaat van meerdere duurzame activiteiten en doelstellingen die het bedrijf implementeert of heeft bereikt.
 
Het bedrijf heeft zich bijvoorbeeld ten doel gesteld om in 2030 60% van zijn CO2-uitstoot te hebben verminderd in Scope 1, 2 en 3 op het gebied van productontwikkeling, inkoop en productie, verkoop en diensten, en productgebruik, ten opzichte van het niveau in 2005 (in 2017 zijn deze CO2-reductiedoelstellingen goedgekeurd door het International Science Based Target Initiative (SBTi)). Dit doel is bijna behaald, want in 2019 was al een reductie van 52% bereikt.
 
Om deze doelstellingen te realiseren, heeft het bedrijf productietechnologieën ontwikkeld die minder energie verbruiken, betrekt het elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen en stimuleert het de overgang naar papierloze bedrijfsactiviteiten.
 
Versnelde overgang naar hernieuwbare energie
Konica Minolta streeft ernaar om in 2050 100% van de voor eigen bedrijfsactiviteiten gebruikte energie uit hernieuwbare energiebronnen te betrekken. Daarom is Konica Minolta in 2019 toegetreden tot RE100, een wereldwijd leiderschapsinitiatief dat bedrijven samenbrengt die voor hun activiteiten 100% hernieuwbare energie willen gebruiken. Konica Minolta heeft op productie- en verkooplocaties, te beginnen in landen en regio's waar hernieuwbare elektriciteit relatief wijdverbreid is, de contracten voor de aankoop van elektriciteit een voor een herzien, en is waar mogelijk overgeschakeld op duurzame elektriciteit:
  • De twee productielocaties van MFP's en productieprinters in China gebruiken elektriciteit uit 100% hernieuwbare energiebronnen.
  • Twee tonerproductielocaties van Konica Minolta bereikten in het boekjaar 2021 de doelstelling van 100% hernieuwbare energie. Dit betreft Konica Minolta Supplies Manufacturing U.S.A., Inc. en Konica Minolta Supplies Manufacturing France S.A.S., die overschakelden op elektriciteit met het groenestroomcertificaat.
  • De nieuwe fabriek van Konica Minolta Mechatronics Co., Ltd. in de prefectuur van Aichi in Japan, die in 2021 gereed was, haalt ongeveer 11% van de elektriciteit die nodig is voor haar activiteiten uit zonne-energie.
  • Het Europese hoofdkantoor van Konica Minolta en 10 dochterondernemingen gebruiken al 100% of bijna 100% groene stroom (Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden).
  • Het Amerikaanse verkoopbedrijf Konica Minolta Business Solutions U.S.A., Inc. voorziet in al zijn elektriciteitsbehoeften met hernieuwbare energie door elektriciteit op te wekken met zonnepanelen en via het Renewable Energy Program groene stroom te betrekken uit diverse bronnen, zoals biomassa, geothermische energie, waterkracht, zonne-energie en windenergie. Verder neemt dit verkoopbedrijf vanaf mei 2022 deel aan het Green Power Partnership-programma van het Environmental Protection Agency (EPA) in de V.S.
 
Referentie: Evaluatie door externe partijen
Konica Minolta is momenteel opgenomen in de wereldwijde ESG-indexen en staat hoog in de ESG-ratings, zoals hieronder weergegeven.
FTSE4Good Index Series (VK) Opgenomen in de index sinds 2003
FTSE Blossom Japan Index (VK) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2022
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
Dow Jones Sustainability Index (VS) Asia Pacific Index (DJSI Azië-Pacific): Opgenomen in de index sinds 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (VS, Japan) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2018
S&P GLOBAL (VS) Opgenomen in de SAM Sustainability Award sinds 2013
(Vier keer als Goud en vijf keer als Zilver)
Corporate Knights (Canada) Gerangschikt in de top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld (2011, 2019-2022)
ISS ESG (VS) De hoogste Prime Status sinds 2011
CDP (VK) Opgenomen in de Climate A-lijst
(2013-2014, 2016-2017, 2020-2022)
 
 
Overver het CDP
Het CDP is een mondiale non-profitorganisatie die het wereldwijde systeem voor het openbaar maken van milieugegevens beheert voor bedrijven, steden, landen en regio's. Het CDP werd opgericht in 2000 en werkt samen met meer dan 680 financiële instellingen met meer dan 130 biljoen USD aan activa. De organisatie is een pionier op het gebied van het gebruik van kapitaalmarkten en bedrijfsinkoopactiviteiten om organisaties te motiveren hun effecten op het milieu openbaar te maken, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, watervoorraden veilig te stellen en bossen te beschermen. Bijna 20 duizend organisaties over de hele wereld maakten in 2022 hun gegevens openbaar via het CDP, waaronder meer dan 18,7 duizend bedrijven met een waarde van meer dan de helft van de mondiale marktkapitalisatie en meer dan 1.100 steden, landen en regio's. Geheel in lijn met de TCFD beheert het CDP de grootste milieudatabase ter wereld. CDP-beoordelingen worden vaak gebruikt om investeringen en aankoopbeslissingen te sturen naar een koolstofloze, duurzame en veerkrachtige economie. Het CDP is een van de oprichters van het Science Based Targets-initiatief, de We Mean Business Coalition, de Investor Agenda en het Net Zero Asset Managers-initiatief.
 
https://cdp.net/en
 
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21...