Konica Minolta bereikt doel om 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken in haar MFP-productielocatie in Maleisië

| 16 augustus 2023

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) heeft bekendgemaakt dat een van haar MFP-productielocaties in Maleisië, Konica Minolta Business Technologies (Maleisië) Sdn. Bhd. (BMMY) in de deelstaat Melaka, het doel heeft bereikt om 100% van de gebruikte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te winnen. Alle MFP-productielocaties in China en Maleisië van de Konica Minolta Group worden nu voor 100% aangedreven door hernieuwbare energie.


BMMY produceert MFP's, de belangrijkste producten van Konica Minolta. Het productiesysteem is gebaseerd op het concept 'productie DX', waarbij essentiële capaciteiten die door middel van diverse verbeteringsactiviteiten zijn aangescherpt, worden geïntegreerd met digitale productie, waaronder ICT, automatisering en datawetenschap.
 
BMWY heeft in maart 2023 een systeem voor de opwekking van zonne-energie geïnstalleerd[1] dat een oppervlakte van 17.059 m2 bestrijkt en een opwekkingscapaciteit heeft van 3,4 MW. Dit stelde het bedrijf in staat om ongeveer 20%[2] van de elektriciteitsbehoefte uit zonne-energie te winnen. In combinatie met de elektriciteit gebundeld met het certificaat voor hernieuwbare energie[3] dat reeds was ingevoerd, haalde de onderneming 100%[4] van haar elektriciteit uit hernieuwbare bronnen.
Wat de productielocaties voor MFP's in China betreft, bereikten Konica Minolta Business Technologies (DONGGUAN) Co., Ltd. en Konica Minolta Business Technologies (WUXI) Co., Ltd. respectievelijk in 2019 en 2020 hun doel om 100% van de elektriciteit die zij gebruiken uit hernieuwbare bronnen te winnen.
 
De inspanningen van Konica Minolta om "Net Zero" te bereiken
Al in 2009 formuleerde Konica Minolta "Eco Vision 2050", een langetermijnmilieuvisie voor 2050, met als doel om de uitstoot tegen 2050 met 80% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2005. In januari 2019 trad Konica Minolta toe tot RE100, een wereldwijd leiderschapsinitiatief dat bedrijven samenbrengt die voor hun activiteiten 100% hernieuwbare energie willen gebruiken. Dienovereenkomstig heeft Konica Minolta de aankoop van elektriciteit voor haar activiteiten geleidelijk verschoven naar hernieuwbare energie. Naast MFP-productielocaties hebben tonervulfabrieken in Frankrijk en de VS en veel verkoopbedrijven in Europa ook hun doelstellingen bereikt om 100% hernieuwbare energie te gebruiken.
 
Dit fiscale jaar heeft Konica Minolta haar doelstelling om de CO2-uitstoot in de levenscyclus van producten tegen 2050 met 80% te verlagen herzien en opgeschaald naar 100%, met een nieuwe doelstelling van 'net zero in 2050'.
 
[1] Met gebruik van een Power Purchase Agreement (PPA)
[2] Schatting op basis van het elektriciteitsverbruik van januari tot december 2022
[3] Internationaal certificaat voor hernieuwbare energie
[4] Verhouding van elektriciteit uit hernieuwbare energie

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta is voor het derde achtereenvolgende jaar door Clarivate opgenomen in de Top 100 Global Innovators 2024

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigde aan dat Clarivate PLC, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd globaal bedrijf voor informatievoorziening (Clarivate), Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2024...