Konica Minolta behoudt status als leider in Quocirca Global Print Security Landscape 2023

| 24 mei 2023

Konica Minolta kondigt met trots aan dat het door Quocirca met zijn robuuste hardware- en softwarebeveiliging en een 'brede aanpak' die een complete service op het gebied van cyberbeveiliging biedt, opnieuw is erkend als leider op het gebied van printbeveiliging. Deze sterke punten worden genoemd als sterke punten in 'The Print Security Landscape, 2023 – Securing the print infrastructure amidst a growing threat landscape' van het onderzoeksbureau.


Door Konica Minolta ‘als leider' te positioneren, erkent Quocirca dat het bedrijf een sterke strategische visie heeft en een uitgebreid aanbod van producten en diensten voor printbeveiliging. De selecte groep leveranciers die de status ‘van leider' hebben gekregen, worden erkend voor hun aanzienlijke investeringen in hun hardware-, oplossingen- en dienstenportfolio en infrastructuur.
 
Quocirca is een internationaal bureau voor marktinzicht en onderzoek, gespecialiseerd in de combinatie van print- en digitale technologieën op de toekomstige werkplek. In het laatste rapport erkent het bedrijf de voortdurende stijging van het aantal cyberbeveiligingsincidenten en een voortdurende afhankelijkheid van print, waardoor effectieve printbeveiliging nodig is (gemiddeld 27% van de IT-beveiligingsincidenten heeft betrekking op papieren documenten). Uit de resultaten van een door Quocirca gepubliceerd onderzoek blijkt echter dat bedrijven moeite hebben om te voldoen aan de eisen op het gebied van printbeveiliging. 61% van de ondervraagde organisaties heeft de afgelopen 12 maanden te maken gehad met gegevensverlies als gevolg van onveilige printpraktijken. De gemiddelde kosten van dergelijk gegevensverlies zijn ook gestegen van £ 632k naar £ 743k.
 
In Quocirca's evaluatie van de markt voor printbeveiliging in 2023 wordt het beveiligingsportfolio van Konica Minolta erkend voor de print- en documentbeveiliging in het MFP-portfolio, en IT-beveiligingsdiensten, evenals videobeveiliging, naleving en risicobeheer. De beheerde printbeveiligingsdiensten van Konica Minolta bieden bewaking en beheer van printapparaten en -systemen, inclusief beheer van beveiligingsprofielen voor apparaten, scannen op kwetsbaarheden en inbraakdetectie, evenals handhaving van het printbeleid. Verder stelt Quocirca dat ‘beveiliging een kernonderdeel is van het Intelligent Connected Workplace-portfolio, dat een reeks oplossingen omvat voor de digitale transformatiebehoeften van bedrijven van elke omvang.'
 
Een belangrijk punt dat door Quocirca wordt benadrukt, is de uitdaging waarmee MKB's in 2023 worden geconfronteerd. Slechts 11% van de bedrijven met 250 tot 499 werknemers en 27% met 500 tot 999 werknemers gaf aan geen volledig vertrouwen te hebben in de beveiliging van hun printinfrastructuur. Quocirca erkent het vermogen van Konica Minolta om deze belangrijke markt te kunnen voorzien en verklaart in het rapport: ‘Naast hun traditionele aanbod voor print security, onderscheidt Konica Minolta zichzelf sterk van hun belangrijkste concurrenten door uitgebreide expertise op het gebied van IT-services, vooral in de MKB-markt.'
 
Robuuste hardware- en softwarebeveiliging wordt ook genoemd als een sterk punt van Konica Minolta, evenals een ‘brede aanpak' die een complete service biedt op het gebied van cyberbeveiliging en bedrijven helpt bij het identificeren, inperken en analyseren van indringers in het netwerk, waaronder aanvallen van malware, ransomware of hackers.
 

quotation marks

Veiligheid staat voorop bij elk product, elke dienst en elke oplossing die Konica Minolta ontwikkelt en aan haar klanten levert. Aangezien digitale dreigingen steeds verder evolueren, moeten wij ook innoveren en ons aanpassen om elke organisatie een veilige printomgeving te bieden waarop ze kunnen vertrouwen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen profiteren van de vele mogelijkheden die de digitale, onderling verbonden werkplek biedt.

Olaf Lorenz

Head of International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

Quocirca Print Security Landscape 2023

Konica Minolta is door Quocirca met zijn robuuste hardware- en softwarebeveiliging en een ‘brede aanpak' die een complete service op het gebied van cyberbeveiliging biedt, opnieuw erkend als leider op het gebied van printbeveiliging. Deze sterke punten worden genoemd als sterke punten in ‘The Print Security Landscape, 2023 – Securing the print infrastructure amidst a growing threat landscape' van onderzoeksbureau.

Lees meer

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta is voor het derde achtereenvolgende jaar door Clarivate opgenomen in de Top 100 Global Innovators 2024

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigde aan dat Clarivate PLC, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd globaal bedrijf voor informatievoorziening (Clarivate), Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2024...