Konica Minolta versnelt zijn wereldwijde service voor video-oplossingen door gebruik te maken van AI

| 25 januari 2023

Versterking van de samenwerking met MOBOTIX AG, dat gedecentraliseerde verwerking van IP-camera's en VMS produceert

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigt aan dat het bedrijf zijn services op het gebied van monitoring- en video-oplossingen zal versterken, door oplossingen te implementeren die gebruikmaken van AI en door zijn wereldwijde verkoopcapaciteiten in te zetten om de verkoopkansen te maximaliseren en de groei in een groeiende markt te versnellen.


Sociale veiligheid en beveiliging garanderen met IoT voor beeldverwerking
Opkomende maatschappelijke problemen zijn onder meer het toenemende risico van rampen als gevolg van de klimaatverandering en de krimpende beroepsbevolking als gevolg van de vergrijzing. Om de veiligheid en zekerheid van de mensen te waarborgen en de productiviteit van de industrie te verbeteren, is het noodzakelijk om sociale kwesties op te lossen door middel van digitale transformatie (DX). Konica Minolta richt zich met zijn activiteiten op vijf wezenlijke kwesties, waaronder 'het waarborgen van sociale veiligheid en beveiliging', en wil deze kwesties helpen oplossen bij onze klanten door middel van geavanceerde on-site (aan de rand) realtime herkenning en beoordeling op basis van AI-verwerking met behulp van het FORXAI IoT-beeldverwerkingsplatform.
 
Sommige FORXAI-edge-apparaten zijn ontwikkeld met behulp van IP-camera's voor edge-computing, technologie voor beeldgegevenscompressie en beeldgegevensanalyse van MOBOTIX AG (MOBOTIX), waarvan Konica Minolta in 2016 65% van de aandelen verwierf. Oplossingen die een uiterst betrouwbare bewaking garanderen op basis van de technologische samenwerking met MOBOTIX hebben bijgedragen aan de verbetering van de veiligheid en beveiliging van klanten.
 
Nauwere samenwerking met MOBOTIX
Op de markten voor bewaking en video-oplossingen zijn de groeigebieden verschoven van eenvoudige beveiligingscamera's naar op AI gebaseerde detectie, analyse, voorspelling en prognose, evenals datadiensten die gebruikmaken van dergelijke mogelijkheden. In deze groeimarkten zal Konica Minolta de samenwerking met zijn wereldwijde verkoopkanalen en MOBOTIX versterken door zich te richten op de veiligheid en beveiliging van productieprocessen, fabrieken, logistiek, verkeersinfrastructuur en belangrijke faciliteiten voor veiligheidsbeheer, door gebruik te maken van de sterke punten van Konica Minolta's beeldtechnologie en MOBOTIX' zeer duurzame en betrouwbare edge-apparaten, thermische oplossingen en edge-AI. Konica Minolta zal daardoor de winstgevendheid verhogen en groei realiseren.
 
1. Versterking van het servicesysteem voor video-oplossingen bij verkoopmaatschappijen in het wereldwijde netwerk
De wereldwijde verkoopbedrijven van Konica Minolta bieden diensten voor video-oplossingen aan op basis van de producten en diensten van MOBOTIX om de workflow bij klanten te digitaliseren. Konica Minolta begon de verkoop uit te breiden door een oplossing aan te bieden voor het meten van de temperatuur aan het lichaamsoppervlak tijdens de COVID-19-pandemie in het boekjaar 2020. De verkoopbedrijven boekten 50% meer inkomsten op jaarbasis in de eerste helft van boekjaar 2022.
 
Konica Minolta zal de structuur van de serviceactiviteiten voor video-oplossingen bij zijn wereldwijde verkoopbedrijven blijven versterken. In Noord-Amerika is het bedrijf in april 2022 begonnen met de integratie van de productdistributie met die van MOBOTIX. In Europa heeft Konica Minolta vanaf juni 2022 een showroom in Praag en nieuwe diensten gelanceerd onder de naam FORXAI Video Analytic Solution en FORXAI Visual Quality Inspection. Bovendien is het bedrijf in oktober begonnen met de oprichting van een bedrijfseenheid voor video-oplossingen. Het bedrijf zal ook extra verkoopmedewerkers aanwerven die oplossingen aan klanten kunnen voorstellen.
 
Toshiya Eguchi, Executive Vice President en Executive Officer van Konica Minolta, verantwoordelijk voor Technologies and Imaging-IoT Solution Business, zei het volgende: "De producten en diensten van MOBOTIX hebben de veiligheid en beveiliging bij klanten sterk verbeterd, wat ons doel is. We zullen met MOBOTIX blijven bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen door gebruik te maken van Konica Minolta's IoT-beeldtechnologie en zijn wereldwijde verkoopnetwerk."
 
2. Uitbreiding van nieuwe activiteiten door overname van Vaxtor Ltd.
In mei 2022 heeft MOBOTIX Vaxtor Ltd. (Vaxtor) overgenomen, dat automatische nummerplaatherkenning (ALPR) en optische tekenherkenning (OCR) aanbiedt. Vaxtor blinkt uit op het gebied van verkeersinfrastructuur door zijn ALPR-technologie. Om bijvoorbeeld vrachtwagens en containers in havens te beheren, controleren en bewaken, kan de ALPR-engine van Vaxtor kentekenplaten in meer dan 150 landen scannen, chauffeurs ter plaatse begeleiden en de toegangsrechten controleren.
 
Konica Minolta gelooft dat het bedrijf in samenwerking met MOBOTIX kan uitbreiden naar nieuwe gebieden door meer waarde te bieden aan klanten op het gebied van verkeers- en logistieke infrastructuur met behulp van AI-technologie voor het scannen van kentekenplaten en containers.
 
MOBOTIX CEO Thomas Lausten zei het volgende: "Wij zijn zeer verheugd over de toegenomen investeringen en de focus op MOBOTIX-technologieën die worden aangeboden aan de vele wereldwijde klanten van Konica Minolta. Wij zijn ervan overtuigd dat onze producten en oplossingsdiensten nog veel meer maatschappelijke problemen kunnen oplossen door optimaal gebruik te maken van Konica Minolta's wereldwijde verkoopnetwerk en ondersteuningssysteem. Ik verwacht dat er samen met Konica Minolta nieuwe diensten voor video-oplossingen zullen worden gecreëerd."
 
AI-oplossing door samenwerking met MOBOTIX
Konica Minolta heeft workflowoplossingen ontwikkeld om veiligheid en beveiliging op basis van toezicht te garanderen door beeldtechnologie, waarvan de kern bestaat uit beeldinvoer en -uitvoer en beeldverwerking, te combineren met MOBOTIX' gedecentraliseerde verwerking van IP-camera's en videomanagementsystemen (VMS). Konica Minolta biedt bijvoorbeeld een oplossing voor gasbewaking om moeilijk te detecteren lekken op te sporen en complexe gegevensregistratie en -beheer te ondersteunen door koolwaterstofgassen te visualiseren; een oplossing voor brandpreventie om onzichtbare, ongewone hitte snel op te sporen en te melden; en een ondersteuningssysteem voor veilig gedrag om het gedrag van operators ter plaatse in fabrieken te visualiseren en onveilig gedrag kwantitatief te beoordelen.
 
Konica Minolta zal snel oplossingen blijven ontwikkelen door FORXAI te verbinden met de unieke edge-apparatuur van MOBOTIX en te combineren met AI en andere sensorapparatuur om problemen van klanten op te lossen, en dergelijke oplossingen wereldwijd in te zetten, om zo groei op dit gebied te realiseren en maatschappelijke problemen op te lossen.
 
Over MOBOTIX
 
MOBOTIX is een fabrikant van IP-videobewakingscamera's en software voor videomanagement. Met beeldprocessoren en opslag die in de camera zijn ingebouwd, stellen de video-oplossingen van MOBOTIX hun klanten in staat de serverbelasting en het opslagvolume te verminderen, waardoor de totale eigendomskosten van de klanten worden verlaagd. De hoofdeenheden van de camera zijn zeer duurzaam en garanderen ononderbroken opnames in zware omstandigheden. De camera's zijn dus ideaal voor buitentoepassingen zoals het toezicht op het rivierpeil. De producten worden wereldwijd verkocht, voornamelijk via een sterk verkoopnetwerk in Europa, waaronder Duitsland.
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...